pixabay
fallback

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира и подхвана рома, който пусна във Facebook клип със закани срещу жителите на Войводиново.

"Ще пострадате много, крайни къщи ще горят, ще ви разкажем играта", гласяха някои от заплахите на Салхо Кисимов. Той е от селото, но работи в Германия. В клипа мъжът нарича българите "гяури".

Oще по темата

В друго видео, той изказа своите извинения за казаното по-рано и хвърлените заплахи.

"Хора, казал съм го и пак ще го кажа – извинявам се. Значи, не знаех къде са ми децата, не знаех какво да направя, с 300 зора си открих жената, децата. Не знаех къде е, к'во е, що е. Ревем. Притесняваме се. Съжалявам много. Извинявам се. Просто в това село съм ял много хляб. Доста години съм живял. Вече си открих жената и децата. Пак се извинявам хора, съжалявам много", заяви в извинителното си послание Салхо Кисимов.

От прокуратурата съобщиха, че проверката има за цел да установи данни за три престъпления - подбуждане към насилие и омраза, основани на етническа принадлежност, закана за палеж и хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост.

Проверката е възложена на криминална полиция в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

чоочолу

преди 5 години

нека б.б каже данните за нападенията от роми и за техните присъди;цитирам"двама братя изнасилили и убили жена получават 2 и 5 години".рецидивист нападна и уби.рецидивист направи обир.дайте данни за смешните присъди и неефектисната работа на зак.органи.

10

джордж

преди 5 години

този и неговата фамилия са защитени с всичката сила на парите,другото е пор.ография на правителството.това всеки го знае.

9

Гражданин

преди 5 години

Това,че се е извинил не означава абсолютно нищо ! Никой не го е бил по главата да се заканва и да изрича люти клетви - да отговаря за постъпките си ! Някой гое посъветвал да се извинява,но това не значи,че не продължава да го мисли и дори в по-тежка степен -ра зберете,хора,на тая пасмина не може да се вярва1

fallback