Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков, който е под домашен арест, пристигна в Апелативния спецсъд с патерица на делото срещу него.

Прокуратурата поиска мярка "задържане под стража", след като се появи снимка на Чоков в луксозен ресторант, докато е под домашен арест.

Oще по темата

На 17 декември той бе засечен от полицаи от 7-о РУП в ресторант в кв. "Драгалевци", което според прокуратурата е нарушение на мярката за неотклонение "домашен арест".

Самият Чоков се оправда, че му паднала кръвната захар и след посещението при зъболекаря минал пътьом през заведението, за да си поръча храна за вкъщи.

"Имам право да се нахраня", каза на влизане в съда днес бившият кмет на Галиче, който до неотдавна идваше в съда на носилка.

Според прокуратурата, след като вече не се придвижва с инвалидна количка, нито с болнична носилка, няма пречка Ценко Чоков да остане в ареста като мярка за неотклонение, докато приключи наказателният процес срещу него.

Припомняме ви, че бившият кмет на Галиче бе осъден на първа инстанция на 4,6 г. затвор за отвличане, побой и палеж на 2 коли.

На 26 септември т.г. апелативните спецсъдии Георги Ушев, Красимира Костова и Магдалена Лазарова освобождават Ценко Чоков под домашен арест заради влошеното му здравословно състояние.

Съдът се позовава на тройна експертиза, според която Чоков страда от много заболявания - диабет, язви, диабетна полиневропатия и дискова херния. Освен това наскоро претърпял операция, а му предстояли и други.

Друга назначена експертиза през ноември казва дори, че делото срещу Чоков трябва да спре, тъй като той не може да участва адекватно в него заради състоянието си.

Двете експертизи са изготвени от вещите лица д-р Надер Омар ал Халил, д-р Владимир Велинов и д-р Румен Милошов. Първият е медикът, който е препоръчал на съда спиране на делото.

И тримата сега се разследват от районната прокуратура в София "за съзнателно даване на невярно заключение за здравословното състояние на Ценко Чоков пред съд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 5 години

Ей, ама и нашите лекарчета са бacи лeшпepите. Да го е гнyс човек да отиде в поликлиниката.

52

Анонимен

преди 5 години

Селски тарикат и шмекер, прави се на луд и извлича дивиденти на всяка цена за себе си. Явно номерата му минават пред системата...тази хуманна система...За кого обаче е хуманна - за него или за потърпевшите... объркахме се вече

51

saki

преди 5 години

Само да попитам ,за отвличане, побой и палеж толкова ли се дава 4 години. Като работи, значи ще излезе след 2,5 години и то след ежеседмичните отпуски. Мхм справедливо е.

fallback