Снимка: архив, Investor Media Group
fallback

Психическото ни състояние е на критичния минимум, заяви бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева.

Тя и заместничката й Биляна Петрова са в столичния арест от април месец насам, когато при спецакция бяха заловени с подкуп.

"Аз не виждам какво лошо има да сме вкъщи, за да може да станем активни в своята защита, за която от доста време се борим, за да може да сме равни с прокуратурата", посочи Иванчева.

Oще по темата

"А прокуратурата какво прави? Смазва ни и ние ставаме безмозъчни", настоя бившата кметица.

Тя попита и още: Коя е прокуратурата, че да ме обрича да оставам без деца?

Биляна Петрова пък определи ареста, в който подсъдимите очакват присъда, като "съвременен концлагер".

Петрова настоя, че тя и Иванчева са се оказали на мушката, защото само те повели "борба с имотните измами и вероятно там сме настъпили интереси за милиони".

"Аз съм живяла и в студенстко общижитие, не съм родена със сребърна лъжичка, и лошите условия ме плашат по-малко, но други неща ме плашат повече - психическият тормоз, който се осъществява", заяви пред Нова тв Петрова.

Тя настоя, че условията в ареста са ужасни и тоалетните дори нямат врати.

"Мъжете, които са надзиратели ни наблюдават, когато ходим до тоалетна. Мен това, което ме плаши в момента, е атаката във всякакви форми. Не може да се приберем дори за една вечер вкъщи", посочи тя.

Биляна Петрова посочи още, че нейният адвокат Ирен Савова е заплашвана.

Иванчева и Петрова отказаха да коментират публикуваните записи от СРС-та, за да не "улесняваме прокуратурата", но подчертаха, че много от изнесените до момента данни от държавното обвинение не са верни.

Екскметицата бе категорична, че подкупи за лична облага никога от никого не е искала.

"Имало е разговори за дарения, доброволни, но не и за подкупи. Ние не взимаме пари, пари не минават през общината. Те си строят площадките, оградите", обясни Иванчева.

Тя каза още, че допуска, че третият арестуван по случая – бившия кмет на "Младост" Петко Дюлгеров, може да е искал подкупи от нейно име.

"В България няма да имаме справедливо решение на делото", каза още Иванчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

255

Аспарух

преди 5 години

Спретнаха им компромата,за да ги разкарат и да си назначат човек,който,ще пусне всички строежи.При цени в София над 1000 евро,материалният интерес е много милиони.13805

254

Цуци

преди 5 години

До АнонименДва съда осъдиха Цв.Цв., втората инстанция на 4 г. затвор. Стигнаха до ВКС начело с един професор от ЮФ. Три пъти връщаха присъдата на Апелативния съд, и трите пъти той я потвърждаваше. Накрая съдиите от петчленния състав на ВКС го обявиха за невинен. И сега тоя екземпляр е председател на ПГ на ГЕРБ, реално той ръководи НС, по два пъти на година ходи на благотворителни приеми на президента на САЩ с наши пари премиерът ББ го пробута за постоянен представител на БГ в УС на Европол.

253

Срам

преди 5 години

До АнонименАко Гешев, Георгиев и Ушев смятат, че ще са вечно на тези постове, много се лъжат. Мисля, че КПКОНПИ няма да изкарат дълго време. Същото важи и за ГЕРБ. А с кокошкарската история , с която тръгнаха СпП и АСНС, те показаха, че и без тях може и по-добре е да ги няма. Направиха специализирсната съдебна власт концлагер от рода на "Слънчев бряг" - Ловеч. То и имената на шефовете на СпП и АСНС са особени: Гешев, Ушев..

fallback