Снимка: БТА
fallback

Делото срещу Евгения и Николай Баневи е политическо, заяви в интервю за "България сутрин" адвокатът на семейството Христо Ботев.

Oще по темата

Според него доказателствата и по петте обвинения, които са им повдигнати, са недобре прецизирани и набързо събрани.

Основни свидетели по делото са бивши служители и приближени на Баневи, които са били лично засегнати от семейството бизнесмени.

"Обвиненията към тях са несъстоятелни. Очакваме решението на Апелативния съд в четвъртък. Имайки предвид, че става въпрос за престъпления от 2005 година, не мога да приема твърдението, че разследването е все още в начален етап", коментира пред Bulgaria ON AIR адвокатът.

Христо Ботев отбеляза, че изтеклата информация, че основният свидетел по делото срещу Баневи е синът на Николай Банев, е невярна.

"Той просто е разпитан като свидетел. Името му направи впечатление в залата", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 5 години

И какво като е видял политика, нима тези измамници не окрадоха парите чрез политика ? На тази кошара България и трябват закони яки и без "вратички" от които политици и измамници да се възползват ! Бил видял политика, а не вижда ВИДИМОТО откраднато от държавата богатство чрез политика и политици ? Кой и как ще успее с честен труд да натрупа богатство за милиарди за толкова кратко време, дори не стигнал половината си житейски път ?

12

Анонимен

преди 5 години

привет от ГерманияДа са само Баневи с мед и масло да ги храниш ! Много са рубладжиите ,които изкупиха на безценица заводите и хотелите ! Сега хем ви карат да им работите без пари ,хем крадат от където могат да докопат ! Няма оправия , комунистите-рубладжии хем ви управляват ,хем са ви работодатели , хем са във властта ,хем в бизнеса !Аз да не съм мало-умник ,че избягах от България ?! Видях ,че няма оправия и си бих шута докато не е станало късно за мене и семейството ми !

11

Анонимен

преди 5 години

Аз за Баневи не знам нищо друго, освен, че каквото предприятие купиха, го фалираха и разпродадоха. Те са си за затвора.

fallback