Архив: Булфото
fallback

Върховната касационна прокуратура разпореди на КПКОНПИ проверка за жилището, в което живее министърът на финансите Владислав Горанов. Проверката е по разпореждане на Сотир Цацаров, съобщиха от прокуратурата.

Oще по темата

Преди два дни Горанов е дал писмени обяснения, вчера и собствениците на апартамента.

Проверката е на основание инструкцията за взаимодействие между КПКОНПИ и прокуратурата. Срокът за извършването й е 20 дни.

Преди седмица Цацаров съобщи, че Прокуратурата ще стартира проверка на министъра на финансите Владислав Горанов във връзка с жилището, в което живее.

Според сигнала Горанов живее в апартамент 180 кв.м в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен, като цената на наема за шест години е над 250 хил. евро.

По думите на Горанов апартаментът е предоставен през 2012 г. от негов близък роднина, кръстник на двете му деца. Не плащал наем, защото жилището му било предоставено за безвъзмездно ползване.

Премиерът също коментира случая: "Той е голям човек. След като си го е писал в декларацията, да излезе и да обясни."
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Мотивация

преди 5 години

Глупости на търкалета: Р.Георгиев и Гешев ще проверяват финансовия министър , излъчен от партията, която ги избра навремето като шефове на новоизградени структури - КПККОНПИ и СпПр! Как става тая: двете звена за противодействие на корупцията ще разследват тези, пак повтарям, които са ги избрали?! Обратно, със зъби и нокти ще защитават управляващите на Боко-Цецо Цв.- Цвета юрдечката.

42

Герберастията убива

преди 5 години

До БолшевикБСП=ГЕРБ, не мислиш ли Болшевик?

41

Бойко-Българоубиец

преди 5 години

Бойко, защо не критикуваш Пеевски?Помниш ли, че народът те спаси от него 2013?Защо отдаде Дъжавата на Пеевски?

fallback