Снимка: BulFoto
fallback

Апелативният спецсъд реши да върне зад зад решетките Петко Дюлгеров, който е подсъдим като посредник за подкупа на кметицата на “Младост” Десислава Иванчева, пише "24 часа".

Oще по темата
Дюлгеров беше освободен в края на октомври заради заболяване на очите, а прокуратурата протестира мярката за неотклонение.

Здравословното състояние на Дюлгеров е същото, както през април, когато е арестуван, отбелязва съдебния състав в определението си. Лекарите са категорични, че може да лежи в ареста.

За пръв път досега магистратите коментират, че има данни Дюлгеров да е подбудител към корупция, а не само помагач на Иванчева като посредник за подкупа. За тези съмнения се сочат показанията на бизнесмена Александър Ваклин, който вече разказа своята версия пред съда.

Дюлгеров беше под домашен арест, но съпругата му Анна го изгонила от вкъщи и той се е преместил на друг адрес. Сега служители на съдебната охрана трябва да го посетят в квартирата и да го отведат в килия.

Петко Дюлгеров беше арестуван с Иванчева и Петрова на 17 април и тогава призна пред разследващите, че намерените у него 14 хил. евро са част от подкуп от 70 хил. евро, който бизнесменът Александър Ваклин е дал на кметицата на "Младост".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

Петко Дюлгеров и Александър Ваклин са за съд.Народът отдавна коментира това по форумите,но кривосъдната система е в симбиоза с престъпниците каквато е и строителната мафия.Всяко престъпление в която и да е държава започва от кривосъдната система.Когато няма адекватни присъди и подкупни магистрати процъфтява всякаква престъпност.Тази наглост у нас е КРЕЩЯЩА.

10

Анонимен

преди 5 години

"За пръв път досега магистратите коментират, че има данни Дюлгеров да е подбудител към корупция..."Да ви имам правосъдието. Може ли заради лъжите на един клоун да съсипете два човешки живота.

9

Анонимен

преди 5 години

Дюлгеров и Ваклин скалъпиха постановката с подкупа.

fallback