Архив: Булфото
fallback

Сигнал до прокуратурата срещу Ветко Арабаджиев е внесла Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите Бургас.

Става въпрос за наложени и неплатени санкции на пречиствателната станция за отпадни води /ПОСВ/ "Елените", чийто собственик е Ветко Арабаджиев, обяви на пресконференция в Бургас директорът на РИОСВ Тонка Атанасова.

Oще по темата

Тя поясни, че ПОСВ "Елените" работи без разрешително за воден обект от 2012 година. Тази година на същия обект е била наложена нова санкция в размер на близо 1 800 000 лева.

Санкцията е изчислена на базата на резултатите, получени от контролните измервания, които показали високо превишение на емисионните норми. Тази глоба заедно с други от предходни години надхвърлят 7 милиона лева, уточниха от РИОСВ.

През летния сезон при проверки са били наложени глоби и на пречиствателни станции в Китен и Лозенец.

Това лято по постъпили сигнали на зеления телефон на РИОСВ са били извършени 16 проверки, които основно били за замърсяване на плажните ивици с мазутни топчета. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 5 години

И тоя бандит ли е бивш агент на комунистическата политическа милиция ДС ? Няма милионер в България,който не е крал от държавата.На запад повечето милионери са натрупали капитал от 2-3 поколения.У нас за една вечер или месец другарите си определиха кофчезници за ограбеният ресурс по разни схеми.

18

Анонимен

преди 5 години

Не е за прокуратурата сигнала. Длъжниците се дават на съд и после на съдия изпълнител. *** бюрократи!

17

Ментаки

преди 5 години

Дължал не дължал - Бойко само ще ви оправи всичките!

fallback