fallback

Общ преглед

В специализирания наказателен съд започна делото срещу бившия кмет на кв. "Младост" Десислава Иванчева, заместника й Биляна Димитрова и бившия зам.-кмет Петко Дюлгеров. Тримата са подсъдими за подкуп.

При акция през април тримата бяха арестувани на различни места в София, като в тях имаше белязани пари. Обвинението твърди, че парите били, за да се придвижи разрешително за строеж в "Младост".

Преди началото на съдебното заседание строителният предприемач Александър Ваклин отрече част от твърденията на Десислава Иванчева.

Oще по темата

Ваклин отрече да познава Бойко Борисов и Цветан Цветанов и беше категоричен, че дори не ги е виждал на живо, пише БТА.

Бизнесменът се оплака, че все още не е получил парите, които е дал за осъществяването на акцията. Белязаните банкноти още били в разследващите.

Колкото до строежа в кв. "Младост", Ваклин обясни, че документите все още са по инстанциите.

Бизнесменът заяви, че не бил склонен да дава пари в случаи като този, но пък и такива предложения не бил имал. Той заяви, че не се притеснява от делото.

Пред съда показания дават различни свидетели. Първа бе Галя Димитрова, подчинена на Ваклин. Тя обясни как се е движила преписката на бизнесмена по отношение на строежа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Pilot

преди 5 години

Да живее строителната мафия, Младост след 2 години като Лозенец урааа !!!

27

???

преди 5 години

Знам я тая още от протестите пред общината. Нахална стара мома, нечистоплътна и агресивна. Не знам на кого му хрумна да я предлага за кмет. Сигурно са си били някаква крадлива групичка и са чакали момента.

26

Анонимен

преди 5 години

искате антикорупционни мерки, а сега била натопена тази? Всички я знаят, че е супер некадърна и незнае защо е кмет на този огромен район. Българина няма угодия, като крадат вика тия лошите само крадат. Като ги опандизят започват да я защитават... еми айде вземете решение какво искате? Корупция и подкупи навсякъде или затвор за корумпираните?

fallback