Снимка: Flickr
fallback

Майката на момчето, което през 2015 г. бе блъснато от бившия кмет на Трън Станислав Николов, ще напише отворено писмо до главния прокурор Сотир Цацаров с молба прокуратурата да поиска преразглеждане на окончателното решение на съда, с което общинарят е оправдан.

"Обръщам се с молба към главния прокурор да обърне внимание на тази несправедливост. Кой ще защити децата ни?", запита майката на момчето пред "Нова тв".

Oще по темата

След катастрофата детето остана без далак и с разкъсан черен дроб.

Първо Районният съд в Трън оправдава Николов, а след това и Окръжният съд в Перник потвърди окончателно решението.

"Потвърждава се позорното изречение, че детето се е блъснало само. За мен това е сериозна грешка на съда. Мисля, че тя може да бъде поправена. Съдът твърди, че това е случайно деяние. Съдията не признава експертизата, която доказва, че е извършено тежко деяние, нито свидетелските показания", възмутена е майката на детето.

"Освен това в деня на инцидента, същата вечер джипът на Николов е продаден, а той е веществено доказателство", обясни майката пред Нова тв и бе категорична, че ще стигне и до Страсбург, но няма да се откаже да търси справедливост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 5 години

А какво стана с бившето министърче на транспорта, което уби дете при неправилно управление на моторна шейна - при това собственото си дете!Нали не мислите, че като си е убил собственото дете е по-малко виновен?!?Не - още по-виновен е!

37

Анонимен

преди 5 години

Никакви писма да не пише жената, да съди директно държавата в Страсбург както е написал един човек по-долу. Тук правосъдие НЯМА да получи и да не си губи времето. Да риташ срещу системата на локално ниво е като да си блъскаш главата в стената.

36

Анонимен

преди 5 години

Каква справедливост чака от цацата това е вид риба на която ролята и е да я ядеш с ракия и шопска салата не да ти дава справедливост.

fallback