Кадър: YouTube
fallback

Районният съд във Велико Търново пусна без каквато и да било мярка за неотклонение двамата задържани за нанасяне на лека телесна повреда на репортера от "Господари на ефира" Димитър Върбанов.

В съдебната зала, в която журналисти не бяха допуснати, бяха изгледани записите от охранителните камери на склада, в които ясно личи, че няма насилствени действия спрямо журналиста, а той сам ляга на земята и симулира пред камерата.

Прокуратурата се отказа от искането си за налагането на постоянен арест, а двамата обвинени обмислят да подадат сигнал срещу журналиста за набеждаване и престъпление срещу правосъдието, съобщи "24 часа".

Oще по темата

Говорителят на Районната прокуратура Таня Катрева също каза след заседанието, че тепърва ще се объждат доказателствата и е възможно да има друг привлечен под отговорност за скандалния случай.

От "Нова телевизия", където предаването се излъчва, заявиха, че макар "Господари на ефира" да е външна продукция с независима редакционна политика, не приемат подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика.

Медията се разграничава от случилото се и ще потърси отговорност от продуцента.

Според информацията, обявена вчера, нападението срещу журналиста станало по време на разследване във Велико Търново. Репортерът и екипът му присъствали на внезапна проверка, целта на която била склад, в който преди време бяха открити храни с изтекъл срок на годност.

Освен огромно обществено съчувствие, журналистът получи и подкрепа лично от премиера Бойко Борисов от Ню Йорк, който разпореди по най-бързия начин виновните за побоя да бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Днес обаче кадри показаха, че нападение над Димитър Върбанов няма.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

240

Анонимен

преди 5 години

Сега се запитайте не е ли и Иванчева жертва на медиите???

239

циркове

преди 5 години

Росен Андреев и колегите му изобличиха схемите на един горски шеф със скрита камера и оня подаде оставка. След това власттта прати назначената на държавна хранилка Валя Ахчиева, и тя уж разследващ журналист. Тя се пеняви, пеняви за десет бора, паднали на път от снега и СЪКРАТИХА Андреев. Човек с бебе на една годинка. Сложиха си пак правилен човек. И разследващата журналистика е поръчкова като неразследващата. Отиват някъде и никаква обективност, произнасят присъди, изрезват реплики на Андреев...

238

Анонимен

преди 5 години

До АнонименБЪЛГАРСКАТА РАЗСЛЕДВАЩА ЖУРНАЛИСТИКА Я НЯМА, ТЯ СЛУЖИ САМО ЗА ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА ЗА КОКОШКАРСКИ СЛУЧАИ. Резултатът 111 място по медийна робия.

fallback