Снимка: Facebook
fallback

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че държавното обвинение разполага с данни за колата, с която обвинения като шеф на престъпна банда за рекет Илия Стоилов е напуснал страната, лицето което го е придружавало и евентуалната им цел на пътуването им.

Бизнесменът от Русе Илия Стоилов, който е брат на депутата от БСП Георги Стоилов, беше арестуван през октомври миналата година при акция на ГДБОП.

Oще по темата

Повдигнати му бяха обвинения като член на група за рекет на длъжници, разпространение на наркотици и склоняване към проституция, но на 29 август бе пуснат от ареста от Спецсъда срещу най-леката мярка за неотклонение – "подписка".

Прокурор оспорва решението и на 11 септември трима апелативни съдии са отменили подписката и са разпоредили Илия Стоилов да бъде върнат в ареста.

На 6 септември, дни след като е напуснал килията, той е напуснал страната през ГКПП "Калотина", съобщи пред депутатите МВР шефът в оставка Валентин Радев.

Министърът добави, че към тази дата Стоилов не е бил обявен за издирване и не са му били наложени никакви ограничения за напускане на страната.

Според Радев обаче бандата, ръководена от Стоилов, е била изключително опасна.

Илия Стоилов вече е обявен за издирване, след като Съдебна полиция не го е открила в изпълнение на разпореждане на съда да го върне зад решетките.

По неофициална информация той е за заминал за чешката столица Прага с голяма сума пари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

До 64 - Лъжеш

преди 5 години

Мафиотите, мутрите и чалгата се пръкнаха от БКП/БСП след 1990. . То не бяха рекети и убийства при тяхното управление. . Разграбиха държавата с червените куфарчета.. Разбиха и ограбиха предприятията. . Разграбиха здравната каса и пенсионния фонд. . Изнесоха парите в офшорки и т.н. . Сега са милионери с хотели по морето (всички са техни) и из цялата страна. . Станаха рентиери и работодатели, като дават най-ниските заплати в ЕС. . Повечето фирми са техни и изстискват българите до дупка.

74

БКП/БСП - протест

преди 5 години

Банкерът Цветан Василев финансира мащабен протест срещу властта на 16 септември - ще присъстват комунисти, лум.пени, провокатори. Пазете се!Протестът се организира от лидерът на организацията Боец, Георги Георгиев. след срещата им в Парачин. Уговорени с Василев са стратегията и финансирането на протестни акции срещу управляващите, които се организират в социалните мрежи.Георги Георгиев е в основата и на рестарта на радио Свободна Европа у нас, който също се финансира от собственика на КТБ.

73

До 70 - ДА!

преди 5 години

Леля ви Корни винаги ми е приличала на руски фелдфебел от руските филми, с които ни заливаха по времето на соца. В нея няма нищо женско и мило. Говори като военен началник със заучени фрази и пози. Добре тренирана комсомолка и комунистка. Винаги е с някаква отблъскваща ехидна усмивка. Не знам как я харесват комунистите и й ръкопляскат???Двулична милионерка! Защо синът й е в САЩ, а не в любимата Русия?В БКП има 2 групи, които воюват помежду си - милионерите и милиардерите. Кой ли ще победи?

fallback