Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg
fallback

Григор Григоров - шофьорът, който в събота преобърна автобус с пътници край Своге, е обмислял да се самоубие.

"Имало е такива мисли веднага след инцидента. Сега вече мисля, че ги няма. Към момента състоянието му е такова, че той не може сам да прецени каква е грешката, но всичко, което с се срупва върху него, много му тежи", коментира адвокат Христо Ботев, който ще защитава Григоров в съда.

"Очевидно той няма много голям спомен от самия инцидент, а и не искам да го натискам в това състояние", добави Ботев и обяви, че няма информация някой да е разсейвал шофьора, докато се е движел.

На твърдението, че Григоров се е движел с 53 км/ч - с 13 км/ч повече от разрешеното в участъка, адвокатът каза пред Нова тв: "Каква е била скоростта, това тепърва ще стане ясно. Към момента това е твърдение на прокуратурата".

В момента Григор Григоров е в ареста на Национална следствена служба. Той беше преместен в килия на следствените арести на столичния бул. "Г. М. Димитров", след като бе  изписан от болница "Царица Йоанна – ИСУЛ".

Григоров е задържан за 72 часа, обвинен е за причиняване на смърт по непредпазливост на 17 души и нанасяне на телесни повреди на 21 ранени.

Според прокуратурата той е нарушил правилата за движение, след като превишил скоростта с 13 км/ч при разрешени 40. Данните за скоростта са по информация от тахошайбата на рейса.

Когато са му повдигали обвинение в неделя, Григоров не е давал обяснения пред разследващите. Очаква се прокуратурата да му иска и постоянен арест от съда.

Григоров е управител и съсобственик на фирмата превозвач "Мобилус 5".

Засега той е единственият обвинен за трагедията край Своге. От прокуратурата обаче увериха, че разследването продължава и най-вероятно отговорност ще се търси и на други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

До марсиянец

преди 5 години

Това всичко се съчинява като компромати от партията майка. Затова сме на този хал.

62

Анонимен

преди 5 години

Както каза един експерт, при скорост 50 км/ч, ако пътят беше направен както трябва щеше да има акт за шофьора, а не толкова загинали. Най-голямата вина е на държавата и контролните институции, след това е фирмата изпълнител, накрая е шофьорът. Неговата вина е най-малка.

61

Наблюдател

преди 5 години

Пътят е добре асфалтиран. Свидетели казаха, че шофьорът се е загледал и изведнъж е видял завоя и е тръгнал да се набира на волана. Вината е на шофьора. В чужбина има неписано правило, че пр неблагоприятни условия се кара с наполовина скоростта, която е показана. Българите карат като че ли ако не са в МПС получават по 100 евро на ден и бързат.

fallback