Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Специализираният наказателен съд (СНС) отложи делото за разглеждане на изменение на мярка за неотклонение на отстранената от поста си кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева.

Защитата й поика тя да излезе от ареста в затвора в Сливен, където дели килия с други като нея – жени без присъди, но с обвинения, заради влошеното й здравословно състояния.

Oще по темата

Отговорът на съда обаче се отлага с една седмица, тъй като дотогава онколог, психиатър и съдебен лекар ще изследват какво е актуалното й здравословно състояние, от какви заболявания страда и може ли да стои задържана.

Самата Иванчева, която от април е задържана по обвинение за подкуп, се оплака, че е започнала да пие антидепресанти, защото психическото й състояние не било добро.

"Спокойна съм, че делото ще започне по същество. Истината ще излезе наяве и тя е в наша полза", коментира Иванчева.

За пореден път тя се оплака от условията в арестите и Сливенския затвор, където е в момента.

"Дори и да си невинен, ще признаеш вина, за да излезеш по-бързо", каза подсъдимата, която от преди дни официално е с обвинителен акт, внесен от прокуратурата в спецсъда.

Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившият районен кмет Петко Дюлгеров са обвинени за получаване на подкуп в особено големи размери - тежък случай, извършен чрез изнудване, посредством злоупотреба със служебно положение.

В обвинителния акт срещу арестуваната кметица, която още тази есен ще застане пред съда, става ясно, че сумата, която тя е искала от бизнесмена Александър Ваклин, се е увеличавали с дни.

Само за три дни подкупът, поискан от Десислава Иванчева е скочил двойно – от 250 хиляди на половин милион евро.

Ваклин разказва, че за четирите обекта, които е готвил да строи в "Младост", му поискали половин милион евро.

"Хората си настояваха за пари и си водеха преговорите докато се договорихме. Неприятно беше. Съжалявам, че посредникът стана обвиняем. Защото той беше добър човек и беше отвратен от сумата, която беше поискала госпожата", каза преди време Ваклин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

357

До 361

преди 5 години

С грамотност, баце...

356

Нора

преди 5 години

Иванчева, престъпник номер1 в затвора, а в същото време четем новина - насилникът Евстатиев освободен предсрочно. Супер!

355

Тахо Шайбата

преди 5 години

То без линеене никой не е прокопсал в сливенския затвор. Трябва да се линее ,линей Иванчева,линей. Дано просветлението боже те огрей.

fallback