Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Григор Григоров – шофьорът на автобуса убиец, който взе 17 жертви край Своге е изписан от болница "Царица Йоанна – ИСУЛ" и вече е в килия, съобщават от "24 часа".

Мъжът блъсна четири леки автомобила последователно, а след това преобърна автобуса, който падна в дере край пътя.

Към момента Григоров е задържан за 72 ч. по обвинение в причиняване на смърт по непредпазливост на 17 души и нанасяне на телесни повреди на други 21.

Oще по темата

Според прокуратурата шофьорът е превишил допустимата скорост в участъка с 13 км/ч при разрешени 40. Данните за скоростта са от тахошайбата на рейса.

Обвиненията на Григоров са повдигнати в неделя, но пред разследващите шофьорът не е давал обяснения.

Очаква се прокуратурата да поиска постоянен арест от съда. Засега той е единственият обвинен за инцидента край Своге. От прокуратурата увериха, че разследването продължава и отговорност ще се търси и на други.

Григор Григоров е управител и собственик на фирмата превозвач "Мобилбус 5", с която хората от пенсионерските клубове на Световрачане и Божурище тръгнаха на злополучната екскурзия до манастира "Седемте престола".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

97

Анонимен

преди 5 години

Всеки трябва да си понесе последствията. И тези, които не са направили пътя и шофьора ако е бил виновенд. Не знам защо се изкарва на преден план проблема само на пътя. Аз съм шофьор от 25 години и знам как шофират и типове и автобуси и леки коли и мотоциклетист и. Единици са тези които спазват правилата. И такива примери са на всяка минута и на всеки път независимо какво му е качеството. Аз питам това единствения автобус ли е който е минал по този път. Защо другите не са излетели от пътя?

96

Анонимен

преди 5 години

Пътят бил завършен при Орешарски, ама взел АКТ 16 две години след това при Борисов!Интересно защо не е взел АКТ 16 при Орешарски...

95

Анонимен

преди 5 години

В Хитрино машинистта е виновен, тук шофьора!Само ГЕРБ са невинни, крадат все едно ще живеят по 300 години!Като се почне от началника им и се стигне до последния селски кмет, крадат за последно!И със 100 км/час да е карал, няма как да скъса нормална мантинела!Ама нали трябва да икономисат пари, днес 17 човека ги опяха, а човека ще лежи в затвора, съсипаха не само неговия живот, но и този на фамилията му!

fallback