Снимка: bgonair.bg

Собственикът на фирмата-превозвач, чийто автобус катастрофира фатално край Своге, лично е управлявал превозното средство. Шофьорът Григор Григоров е настанен в болница.

Още по темата

Фирмата "Мобилус - 5 ООД" е регистрирана в Божурище, финансово стабилна е и от години извършва превози в региона. Това потвърди и кметът на Божурище Георги Димов пред Bulgaria ON AIR.

"Григор всички го познаваме, той е един от нас. Човек с дългогодишен професионален опит. Имаме договорни отношения с тази фирма - превозва децата от детските градини и децата от 1 до 4 клас от нашето училище. По непотвърдена информация няма загинали хора от Божурище", коментира Георги Димов.

Той отбеляза, че от фирмата-превозвач няма как да разполагат с нови автобуси, но според него превозните средства са технически годни. Димов все още не е успял да разговаря със собственика на фирмата, тъй като телефонът му е изключен.

Община Божурище има 24-часова готовност да приема сигнали и да помогне на пострадалите и техните близки.

При кървавия инцидент загинаха 15 души, а 27 бяха ранени. Загиналите са от пенсионерския клуб от Световрачене и Божурище, прибирали са се от екскурзия.

Голяма част от жертвите са от Световрачене, потвърди кметицата на общината Светла Николова.

Сигнал за тежкия инцидент е получен към 17.10 ч. Произшествието е станало в района между Лесков дол и Своге, на около 2 км преди града, посока от София. Автобусът помита 4 коли, преобърща се и пада в дерето под пътя, след което се възпламенява.

Местни жители разказаха, че често стават катастрофи на същото място, на което се е случил и днешният фатален инцидент.

По непотвърдена информация пътят е бил мокър, но не е ясно дали това е причината за катастрофата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase