Снимка: архив, БулФото

Фирма "Мобилус - 5 ООД" е собственик на автобуса, катастрофирал край Своге, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Още по темата
Фирмата е с валиден лиценз до 2027 година, шофьорът на автобуса също притежава всички необходими документи за правоспособност и е с достатъчно опит, коментираха от ведомството за БТА.

"Мобилус - 5 ООД" е регистирана през 2001 г. и има финансова стабилност.

През май миналата година фирмата е минала през комплексна проверка и не са открити никакви нарушения.

След тежкия пътен инцидент с автобуса е потвърдена смъртта на 13 души. Линейки транспортират ранените към здравни заведения, сред тях има и хора в тежко състояние.

Пътниците били тръгнали на екскурзия от Божурище към манастир "Седемте престола".
 

Коментари Напиши коментар

51

10

преди 8 месеца

Никъде по света няма идеални пътища и идеални коли!Може би след въвеждане на компютърното им управление нещата ще се променят.Значи,сега всичко зависи от хората,от тяхната преценка на пътната ситуация,от тяхната толерантност,опит-неща ,които при нас българите са доста дефицитни,а не струват и една стотинка!?В КАТ е абсолютна корупция-ами вижте колко негодни за движение МПС са в движение.Как става това?С плащане на прегледите,при нарушения и пр.Всичко било топ,ама...Няма такова нещо!Има сериозни

50

Селски тип

преди 8 месеца

До BG

сел ски тип, колата беше по моя (непрофесионална) преценка 2000 г - 2003 г, аспуха се тресеше пък да не пиша какво излизаше от него
—————

Да, ясно, аз съм бил, моя ауспух така се тресе.

49

неравен

преди 8 месеца

Хората нито се раждат равни нито умират равни. Колкото по-бързо го разберете по-добре за Вас.