Снимка: Архив, Булфото

За пътния инцидент, в който е участвал бащата на президента Румен Радев, не е докладвана каквато и да е информация в прокуратурата в Харманли, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Още по темата

Тя добави, че главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил на Окръжна прокуратура-Хасково незабавна проверка по случая.

По-рано от публикации в медиите стана ясно, че бащата на държавния глава е участвал в катастрофа с триколка на мъж с увреждания на кръгово кръстовище в Харманли. Пострадалият е откаран в болница.

Румяна Арнаудова допълни, че проверката по случая ще се извърши от прокурор от Окръжната прокуратура в Хасково и ще бъде в две направления.

"От една страна ще се установи дали е на лице престъпление по транспорта, дали в резултат от нарушаване на правила за движение по пътищата е причинено пътнотранспортно произшествие, при което е причинена средна или тежка телесна повреда, защото само в тези случаи е на лице престъпление от общ характер", уточни тя пред "Фокус".

Тя обясни, че пострадалият ще бъде незабавно прегледан, за да се установи вида и характера на телесната повреда.

"Второ направление ще има тази проверка, която ще се осъществява от прокурор, и тя ще бъде дали е на лице извършено престъпление по служба от служители на МВР. Ще се определи това до колко и при какви обстоятелства са изпълнили служебните си задължения по констатиране на пътнотранспортно произшествие, установяване на определена вина и спазване на законовите изисквания за санкциониране на виновен водач", обясни Аранаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase