fallback

Пазарджишкият окръжен съд реши, че бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев трябва да бъде освободен от затвора предсрочно. Преди три години Евстатиев получи четиригодишна присъда за сексуално посегателство над непълнолетно момиче от Стрелча.

16-годишното момиче подаде жалба, че е било в хотелска стая с него и след употреба на алкохол е имало сексуален контакт без нейно желание.

Oще по темата

"Той на 2-3 пъти е подканян да подаде молба за предсрочно освобождаване, но не го е сторил. Придобил е право, но не желае, това е отбелязано от управата на затвора. Изнесени са всички факти за поведението на Иван Евстатиев - той е съвестен гражданин, има чисто съдебно минало, показал е много добри качества. Работил е като огняр, показвайки страхотна дисциплина в тежък физически труд. За предсрочното освобождаване са предоставени всички доказателства, които се изискват, съгласно чл. 70", каза защитничката на бившия кмет на Стрелча адв. Ташкена Колчева.

Тя обясни пред Bulgaria ON AIR, че за условно предсрочно освобождаване има изрични изисквания от закона, той трябва да е показал, че се е поправил и добави, че всичко това е било отбелязано и в трите пледоарии - на защитата, прокуратурата и управата на затвора.

"Всички единодушно бяхме на мнение че Иван Евстатиев отговаря на изискванията на закона и молбата му е основателна", бе категорична адв. Колчева.

Тя заяви, че е убедена, че клиентът й е невинен и се опасява, че забавянето от негова страна да си подаде молба за освобождаване се дължи на психически срив.

"Получавам SMS-и и писма от жители на Стрелча, които ми благодарят за защитата на Иван Евстатиев. От управата на затвора той е получил 2 награди домашен отпуск за добро поведение. Той трябва да бъде оставен на спокойствие, да помисли върху всичко, което му се случи и в един момент ще каже истината", каза защитничката.

Тя подчерта, че работохолизмът и трудолюбието му са известни в цяла пазарджишка област.

"Не е лесно да си невинен и да се стовари държавната машина върху главата ти", каза още Колчева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Пацо пойзана

преди 5 години

Може да е поискал нерегламентирани услуги.за изодзад вземат повече.мой познат беше в същата ситуация преди четири години.17 годишна а той на 38 в велинград.спа процедурки,шопингчета по магазините,дискотеки,секс в колата,в хотела а накрая като не и дал едни 3000 лв. Назаем и момата се почуствала изнасилена.какво е очаквала сама с мъж на годините на баща и в хотелска стая и бутилка водка-да си играят на кукли.за някои това е най бързият начин да изкарат някой лев.

63

До 64

преди 5 години

Евала пич !ТОЧНО ТАКА Е !!!Това е реалноста родители.Докато си извадите тиквите от пясъка щерките ви на по 15-ет плющят богати чичовци и пищят,че ги ,,изнасилват"ако не получат исканото от тях.Родни подрастващи ****ври.

62

Dimitrova

преди 5 години

Този е ясно колко е читав, щом с 16-годишни се занимава. Ама тази госпожица, какво търси там. Сигурно и е обещал 100лв., после и дал по- малко(или нищо не и дал) и тя се е почувствала изнасилена

fallback