Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

"Прокуратурата бърза, защото Дюлгеров може да се отметне от показанията си. Той е главният свидетел по делото. Държат го в ареста, а той е с болни очи. Те бързат да го изкарат на процес, за да запазят обясненията, които злепоставят Иванчева и нейната заместничка", заяви пред Bulgaria ON AIR адвокат Марин Марковски, защитникът на обвиняемата бивша кметица на "Младост" Десислава Иванчева.
Oще по темата

Марковски добави, че Иванчева има правото на лична защита и това, че иска да чете материалите и да слуша СРС-тата е нейно законно право.

"Това дело показа една болест на системата - това е бавенето на следствията. Едно следствие трае по 9 месеца. За по-малко от 4 месеца приключи следствието на Иванчева. При една добра организация следствието може да бъде по-кратко. Влачат, за да изтощят обвиняемия. Дюлгеров дава различни обяснения за това къде Иванчева му е казала, че иска 500 000 евро. Но от нея нищо не зависи, тезата е абсурдна", бе категоричен Марковски.

Той заяви още, че с приказките си Дюлгеров става съучастник и сам си повдига обвинение.

Марковски коментира начина на конвоиране на Иванчева, който разбуни духовете в последните дни.

"Когато имаме задачата да защитаваме интересите на гражданите го правим не като спортно състезание, а с оглед на това, че правата трябва да се защитават законно. Имаме член на Конституцията, в който се казва, че държавата се грижи за живота и достойнството на българските граждани. Унижението е противоконституционно", каза още защитникът.

Той обясни, че в Закона за изпълнения на наказанията е записано какви могат да бъдат помощните средства и в разпоредбите няма кожени колани и вериги.

"Това не е промяна на реда, а възстановяване на законността, инструкцията е противозаконна. Всички заведени дела от България в Страсбург за нечовешко третиране са спечелени", отсече Марковски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Женя

преди 5 години

Да бе, ще се отметне и ще опере целия пешкир, да не е луд? Освен подкупа, да му лепнат и набеждаване, измами и какво ли не. Ако бях на негово място - пея и се споразумявам веднага, че изгоре....

34

Защото

преди 5 години

проф.Стойчо Раданов щеше да стигне до УБИЕЦА на сестри Белнейски, но "го провесиха' на катерушак, за да ПРЕДОТВРАТЯТ разкриване на истинския убиец.Но нищо добро не очаква самият убиец и наследници.Той е известен на Кармата.( както в "Ад" на Данте.Всичко се връща със същата сила)

33

до 33

преди 5 години

Всичко покрай това дело също беше нагласено и скалъпено.... за жалост... И до ден днешен не вярвам в теорията, че точно този човек ги е убил...

fallback