Снимка: Булфото
fallback

Валентин Асенов, който в петък бе задържан по обвинение за блудство с две малолетни деца в столично училище, остава за постоянно в ареста, реши Софийският градски съд на заседание при закрити врата.

Oще по темата
За мярката съобщи пред журналисти адвокатът на обвиняемия.

Обвинението срещу мъжа е за престъпление по чл. 149, ал. 5, за което НК предвижда наказание "лишаване от свобода" от пет до 20 години. Градският прокурор на София Емилия Русинова вчера посочи, че досъдебното производство е образувано в петък.

"Съдът постанови, че няма основание да бъде определена по-лека мярка на лицето и остава същата, която е наложена", каза Петър Георгиев, адвокат на обвиняемия. Той обясни, че тезата на съда е, че именно неговият клиент е извършил престъплението, за което е обвинен.

По думите на адвоката обвиняемият категорично отрича да е извършвал блудствени действия и е бил задържан поради "нелепо стечение на обстоятелствата и преекспониране на цялата историята".

Адвокатът заяви, че неговият клиент твърди, че при първите разпити бил подложен на физическо насилие и затова признал. Георгиев добави, че клиентът му все още не си е извадил медицинско свидетелство и призна, че няма видими белези от подобно насилие.

Петър Георгиев информира, че обжалването на постоянната мярка за неотклонение "задържане под стража" ще бъде на 29 май от 10.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 5 години

До Хан КрумЧул те Господ, хане.Ти даваш много добро предложение!

14

Хан Крум

преди 5 години

До стига лицемериеГну.сен лай.нар - ако някакъм гад.ен ***.нгал направеше нещо такова със твоята дъщеря, пак ли така щеше да говориш? Хъхряка трябва да се скопи за да се прекъсне престъпната му генетична линия. Впрочем всички *** трябва да се кастрират и чак тогава да получават социални помощи.

13

Анонимен

преди 5 години

Е, така прочетена историята е за 20 години :(

fallback