Снимка: Архив, Булфото
fallback

С определение на Върховния касационен съд Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) конфискува собственост на стойност 306 536 лева от Валери Господинов и Красимира Господинова.

Валери Господинов е осъждан с влезли в сила присъди за извършване на имотни измами, от които са причинени вреди в големи размери, пише "Правен свят"

При условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага, той е измамил няколко лица, че притежава учредено право на строеж върху имот в местността "Св. Никола" в град Варна. Също така е твърдял, че подготвя необходимите документи за построяване на жилищна сграда в имота.

По този начин няколко варненци са станали жертва на строителната пирамида "Евробилд" ООД, чрез която Валери Господинов е продавал един и същи апартамент на различни хора.

Отнетото имущество се състои от недвижим имот в село Лазарци, община Елена, суми по банкови сметки, суми от продажба на имущество, придобито от престъпна дейност, както и номиналната стойност на акции и дружествени дялове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 години

Купува се чрез регистрирана брокерска фирма. Те знаят кое как се прави и проверява. Не мога да се хвана на сделка без подобен посредник от утвърдените вече.

6

Анонимен

преди 5 години

Също така, за препоръчване е, след като харесате недвижим имот, да поискате още една среща със собственика, на която да отидете придружени от строителен инженер. Той знае какви въпроси да задава.Важно е да питате дали продаващият има планове на имота.Ако няма, потърсете ги в Общината и идете там с инженера.Местени ли са стени? Състоянието на противоземетръсните шайби, на инсталациите и още много други неща. Това може да доведе до допълнително коментиране на цената, а може и изобщо да се откажете

5

Не само за неплатени

преди 5 години

сметки, проверява се за тежести изобщо. Например, този който ви продава апартамента може да дължи издръжка на някого и да не я е плащал, което дава право на онзи, за когото е издръжката или на неговия настойник, също да предяви права. Може да има и ипотека върху продавания недвижим имот.Затова, по-добре да платите хонорар на опитен адвокат или брокер, вместо да се окажете в приключение.За такава сериозна сделка, не се доверявайте на самозвани брокери, а на солидни брокерски къщи.

fallback