7

Анонимен

преди 6 години

Купува се чрез регистрирана брокерска фирма. Те знаят кое как се прави и проверява. Не мога да се хвана на сделка без подобен посредник от утвърдените вече.

6

Анонимен

преди 6 години

Също така, за препоръчване е, след като харесате недвижим имот, да поискате още една среща със собственика, на която да отидете придружени от строителен инженер. Той знае какви въпроси да задава.Важно е да питате дали продаващият има планове на имота.Ако няма, потърсете ги в Общината и идете там с инженера.Местени ли са стени? Състоянието на противоземетръсните шайби, на инсталациите и още много други неща. Това може да доведе до допълнително коментиране на цената, а може и изобщо да се откажете

5

Не само за неплатени

преди 6 години

сметки, проверява се за тежести изобщо. Например, този който ви продава апартамента може да дължи издръжка на някого и да не я е плащал, което дава право на онзи, за когото е издръжката или на неговия настойник, също да предяви права. Може да има и ипотека върху продавания недвижим имот.Затова, по-добре да платите хонорар на опитен адвокат или брокер, вместо да се окажете в приключение.За такава сериозна сделка, не се доверявайте на самозвани брокери, а на солидни брокерски къщи.

4

Анонимен

преди 6 години

За такава сума, армия от сираци ще оставя, ако ме измамят.

3

За стария трик

преди 6 години

Моята позната веднага отишла в полицията. Заловиха мошеника почти веднага, на границата, напускал България!Във връзка с този случай научих, че при покупка на недвижим имот проверка се прави в службата по вписванията и за неплатени сметки, но и в Общината.Моята позната не била направила проверката в Общината. Затова, или ползвайте услугите наадвокат-специалист в тази сфера, или купувайте чрез реномираните брокерски фирми, те имат опитни брокери и юристи, които поемат отговорността за проверките

2

Много стар трик

преди 6 години

Още преди десетина или малко повече години моя позната съвсем законно си купи апартамент. След приключването на сделката, жената получила ключовете от продаващия и отишла в новото жилище. Установила, че ключалката е сменена, а вътре се чува шум. Позвънила. Отворил непознат мъж. Попитала го "Вие кой сте?" Той отговорил "Аз съм новият собственик, днес купих жилището." Оказало се, че предишният собственик същия ден сутринта е продал апартамента на този мъж, а следобед - на моята позната.

1

Anon

преди 6 години

Браво. Сега почвайте всеки които има заплата 2000 лева и 3-4 апартамента и/ или лъскава кола.