Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Прокуратурата е внесла нови три тома веществени доказателства срещу кметицата на "Младост" Десислава Иванчева и още 10 секретни тома – събирани със специални разузнавателни средства (СРС).

Апелативният специализиран съд даде възможност в рамките на 3 часа Иванчева, заместничката й Диляна Петрова и посредникът Петко Дюлгеров да се запознаят с новите доказателства, пише "Труд".

Oще по темата

Съдът трябва да реши дали да остави тримата за постоянно в ареста. Кметицата е обвинена, че е взела подкуп от 70 000 евро от инвеститора Александър Ваклин, за да му издаде разрешително за строеж.

Мярката за неотклонение на втора инстанция трябваше да се гледа в 10 ч. днес, но началото бе отложено вече веднъж, защото адвокатите на тримата също се запознаваха с материалите.

В съдебната зала Иванчева и Петрова представиха пред магистратите собственоръчно написани молби, в които казват, че искат лично да прочетат новите документи, за да могат да се защитят ефективно.

Заради това Апелативният специализиран съд насрочи началото на заседанието за 14:30 ч.

При влизането си в съдебната зала днес сутринта Иванчева отрече пред медиите обвинението на прокуратурата, че се е срещала три пъти с Ваклин в различни заведения, за да му иска пари.

Тя разказа, че двамата са се виждали два пъти в общината, а последният път инвеститорът искал да строи детска площадка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

90

До 77

преди 5 години

"Колкото и неинтелигентна да я изкарват, чак толкова да е глупава не е за вярване." Ами хич не е глупава - само е нахална, неука, злобна, много алчна и подкупна. Просто е жалка.

89

Реалист

преди 5 години

До Аз 81 Не е срамно фризьорка да е кметица.В Сливенския затвор ще има доста работа.Анита Мозер сигурно се радва , както и всички честни българи.

88

Анонимен

преди 5 години

А така.Нека подсъдимите се запознаят с обвиненията , за да знаят какво да лъжат.И разбира са адвокатите ще им помогнат в лъжите.Марковски дели парите със съдията и делото спечелено.

fallback