Снимка: архив "Булфото"
fallback

Три са датите, в които кметицата на "Младост" Десислава Иванчева се е срещала с посредника си Петко Дюлгеров, за да иска парични суми, твърди прокуратурата. Тя прецизира обвиненията срещу зрелищно арестуваната заради подкуп Иванчева и заместничката й.

Двете жени и посредникът им, бившият кмет на "Младост" Дюлгеров бяха задържани миналия вторник с подкуп от 70 000 евро. По-късно стана ясно, че те са поискани от бизнесмена Александър Ваклин, за да му бъде разрешен строеж.

Днес прокуратурата е уточнила в обвиненията, че Иванчева е искала първоначално 250 000 евро, после 500 000 евро, а намерената сума е 70 000 евро.

Oще по темата

Арестувана кметица отрича обвиненията. Тя е категорична и че не е присъствала на тези дати на тези места.

"Аз и колегата сме изискали видеокамери от всички тези места, за да могат да се проверят твърденията на господин Ваклин", каза днес защитникът на Иванчева Димитър Марковски.

Той уточни, че става дума за софийски заведения.

"Иванчева въобще не е търсила срещи и контакти с г-н Ваклин. С Дюлгеров единствените контакти са били строго служебни, тя е имала познанства с него в качеството на бивш служител на администрацията", уточни адвокатът.

Той обясни, че Иванчева е дала много подробни обяснения по делото.

"Самата тя настояваше да се изискват видеокамери от тези заведения, каза, че това е абсурдно", обясни Марковски.

Иванчева дала и подробни обяснения за това как веществото, свидетелство за съприкосновение с парите, е попаднало по части от ръката й, които не са дланта и пръстите й.

Адвокатът на Петко Дюлгеров Мариана Тодорова обясни, че той не се е отказал от първоначалните си писмени показания, дадени при задържането му.

Според тях Дюлгеров е искал да помогне на бизнесмена Александър Ваклин, за да му се придвижи преписката в общината.

Нови доказателства не са предоставени по отношение обвинението на Дюлгеров.

Тодорова обясни и че на Дюлгеров му е било обещано от следователите и оперативните работници, при задържането му, че ако съдейства за разкриване на престъплението ще бъде освободен и няма да бъде задържан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

Тиквата

преди 6 години

До Анонимен - Да бе, да. Българите са овци и никога няма да посегнат на Боко и на Цвъки. Колкото посегнаха на Костов - дето сега се прави на най-върлия и идеен седесар, а всъщност той разсипа синята идея. И какво стана - нищо, никой не го бутна с пръст! Влезе му някакъв кокошкар в къщата, да го обира - и щяха да го осъдят на десет години!

105

Тиквата

преди 6 години

До Анонимен - Само че трябва да се докаже, че ги е откраднал.... Ала докато престъпниците са със висше образование и университетска подготовка, а разследващите и прокурорите са зле подготвени и някои от тях дори и полуграмотни - това няма как да стане!

104

Тиквата

преди 6 години

До П.Петров - Това е като във оня виц, дето лежат двама в панделата, за стопански престъпления, и единия възмутено казва на другия - Уж всички крадат, а само ние сме вътре! Тоест, кого хванали - опънали! А ония, арестуваните, да са си отваряли очите - като не умеят да прибират подкупи, да не са се хващали!

fallback