Снимка: Олег Попов/Dnes.bg
fallback

Прокуратурата поиска постоянния арест на кмета на Район "Младост" Десислава Иванчева, както и за нейната заместничка Биляна Петрова и бившия кмет Петко Дюлгеров, съобщиха от държавното обвинение.

Тримата бяха арестувани при зрелищна акция в столицата преди дни по обвинение за получаване на подкуп. Очаква се по-късно днес спецсъдът да заседава по искането.

Oще по темата
Според проверяващите има доста сигнали срещу дейността на Иванчева, като те са в три посоки - необявяване на разрешение за строеж, което е издадено от главния архитект, незаверяване на планове за безопасност и планове за управление на отпадъци, както и неспазване на процедурите по обявяване на градоустройствен план.

Според обвинението Десислава Иванчева умишлено е бавела с месеци административни услуги, които отнемат седмица, най-много две. За да ускори процеса искала пари или да се облагороди кварталът за сметка на предприемача. А бизнесменът, подал сигнала срещу нея, е бил рекетиран за около 1 млн. евро.

Същевременно правосъдният министър Цецка Цачева коментира зрелищния арест на Иванчева.

"Доколкото знам, ще бъде извършена проверка в прокуратурата по отношение на превишаване на права заради акцията срещу кмета на "Младост" Десислава Иванчева", посочи Цачева.

Министърът отбеляза, че всеки орган отговаря за своите действия и тя като правосъден министър няма компетенции и правомощия при разследвания и осъщестявяване на операции. Цачева допълни, че всяка институция отговаря за действията си с оглед на това дали те са в рамките на правата й и дали има превишване.

Цецка Цачева все пак отбеляза, че ако е имало варианти операцията да не се случва в центъра на София, би било по-добре.

"Но от друга страна знаете призива на държавния глава Румен Радев - всичко да бъде под прожекторите, да бъде осветлено обществото, да получи информация за това какво се случва", допълни министър Цачева.
Тя отбеляза още, че до постановяване на присъда всеки подсъдим е невинен и трябва да се държи сметка за правата на всеки един човек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Я па ти...

преди 6 години

До Анонимен 5 Ти си този дето брои милиардите на Борисов.Сега започна да броиш милионите на Фандъкова.Пазнах те , нали? Аз ти, мер..авец такъв.

24

Съвет

преди 6 години

Предлагам да се отпечати календар за 2019г. със снимки на корумпираната кметица.Снимки от задържането на улицата , как броят парите , как крещи в съда и снимки от затвора. Календара да бъде задължителен във всяко кметство. Ей така превантивно , да знаят какво ги чака.

23

Я гледай....

преди 6 години

Голям борец е този Марковски. Що бандите спаси от затвора и що пари нагуши. Личи му.

fallback