Снимка: архив "Булфото"
fallback

Прокуратурата ще поиска постоянен арест за шофьорката на реното, обвинена за тежката катастрофа на магистрала "Тракия". В петък, 13-ти, автобус се обърна близо до Вакарел, шестима от пътниците загинаха, а десетки бяха ранени.

В събота прокуратурата повдигна обвинение на шофьорката, която в този момент е изпреварвала автобуса. Според разследващите тя е загубила контрол над автомобила си и е закачила автобуса, което станало причина за кървавия инцидент.

Oще по темата

Жената е на 29 години от Плевен. Тя бе задържана първо за 24 часа, а впоследствие за 72 часа.

От прокуратурата съобщиха, че пробите й за алкохол и наркотици са отрицателни, а техническата експертиза на реното е показала, че колата е в изправност. Затова заключението е, че катастрофата се дължи на субективните действия на шофьорката.

В събота от прокуратурата обясниха, че плевенчанката има старо провинение на пътя, свързано с употреба на алкохол. Тя била и с отнемана книжка.

Преди дни наблюдаващият случая прокурор Мирослав Ангелов обясни, че на плевенчанката ѝ е повдигнато обвинение за причиняване на пътно-транспортно произшествие с повече от 2 жертви.

Сред загиналите в тежката катастрофа са били млада учителка от Сливен, волейболна треньорка от Габрово, 16-годишна ученичка, гастербайтер от Руенско, жена от Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Герги

преди 6 години

Шофьора на автобуса завъртял,не завъртял,изплашил се,не се изплашил,НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ!!!!Точка,МНОГОЗНАЙКОВЦИ!Има ПТП виновно причинено от водача на леката кола.Комплексите и експертните си мнения задръжте за себе си!Ако реното не беше ударило автобуса,сега щяхте да играете карти пред блока,вместо да се правите на пишман следователи!

56

Andreshko

преди 6 години

За да избегне силния удар вероятно шофьорът на автобуса инстиктивно е свил в дясно като е завил повече,отколкото трябва,но това е несъзнателна реакция-изграден рефлекс на шофьор.

55

Автомобилист любител

преди 6 години

Бях млад и зелен.Сега не бих го направил, щото ако от храста излезе кука, дето дебне за сполука, директно го газя и требва да го лижиш за човек, а то не е!

fallback