Снимка: Bulfoto, архив
fallback

Днес излезе присъдата за подкупния катаджия Сашо Тръпков, който на 13 ноември 2014 година бе заснет как прибира рушвет от шофьор.

Видеото бе качено във Facebook и бе гледано от стотици хиляди в социалната мрежа.

Присъдата му днес прочете съдия Петър Сантиров от Софийския градски съд, който преди години беше оправдан за подкуп от 20 хил. евро.

Oще по темата

Тръпков беше признат за виновен по три обвинения. Първото е за съставяне на неверен документ. Той писал фиш на шофьор, че е пресякъл неправилно като пешеходец.

В действителност мъжът карал кола и говорел по телефона. Другите му две обвинения са за подкуп 20 лева, който взел от шофьор, за да не му пише акт за отнето предимство и каране без колан.

Третото обвинение е за взети десет лева от шофьор, за да не го глоби за каране без колан.

Тръпков трябва да плати и 2000 лева глоба, както и 1500 лева разноски по делото. 3 г. той няма да има право да работи на държавна служба.

Катаджията не се призна за виновен и обяви, че ще обжалва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 6 години

До БАЙ *** ББТайното заснемане е забранено Всеки има право на обществено място да снима , явно , без разрешение , особено държавни служители Полицаите са се съгласили да бъдат снимани още като постъпват на работа - чл 3 от закона за МВР казва че тяхната дейност е публична Докато не се научим да ги снимаме всеки път като ни спрат ще се гаврят така с нас

57

Анонимен

преди 6 години

Може всички катаджии да бъдат съдени за подкуп , ако ние гражданите не се свиваме от страх като ни спрат на пътя а снимаме сами на видео тези *** Виждате как ги снимат в Русия или Украйна да кажем Но ние сме страхлив народ ...

56

Анонимен

преди 6 години

Тоя не игра ли в Lord of the rings?

fallback