Кадър: YouTube

Няколко шофьора защитиха екскатаджията Сашо Тръпков, заснет преди година да взема подкупи. Водачите се явиха на разпити в Софийския градски съд, който заседава по делото.

Тон даде колегата му Емил Степов, с когото дежурили заедно на 13 ноември м.г.. Той категорично заяви, че не го е виждал да взема подкуп.

Още по темата

Инспекторът Светлозар Захариев, който проверява дали катаджии са писали актове за различни нарушения, също каза, че никога не е хващал Тръпков в нарушение.

"Карах без колан и ме спряха. Катаджията ми погледна документите и в този момент се чу свистене на спирачки. Каза, че ми прощава и няма да ми пише акт", обясни пък Ивайло Рулев, който според прокуратурата е другият свидетел, дал подкуп на Тръпков.

Мъжът обясни, че след като разбрал, че няма да му пишат акт, подал класьор с гражданската си отговорност и дребна сума пари на униформения. Бе категоричен, че катаджията не му е искал пари. Не можа да каже и дали униформеният е бил именно Тръпков. Не ми изглежда познат, заяви той.

"Исках да го почерпя, задето не ми писа акт", призна Рулев, след като първоначално се опита да се отметне от показанията си и заяви, че може и някое от децата му да е взело парите.

На Кирил Сотиров пък Тръпков писал фиш, че е пресичал неправилно като пешеходец. В действителност мъжът говорел по телефона, докато шофирал. Тръпков го спрял, а Сотиров си признал, че е в нарушение, разказа пред "24 часа" мъжът.

Той обяснил на полицая, че бил под напрежение, а майка му и племенникът му, които се возели на задната седалка, вдигали шум. По телефона пък говорел с приятелката си.

"Г-н полицай, извинявайте, просто с много жени на глава е така", казал Сотиров. Племенникът му пък се зарадвал на катаджията. Тръпков също отвърнал с любезна усмивка. Заради това решил да състави акт за по-леко нарушение на мъжа. Чак вкъщи разбрах, че всъщност е писал, че съм пешеходец, каза той. “Всъщност съм много доволен от него", заключи мъжът.

54-годишният Сашо Тръпков започва работа в МВР през 1996 г. През 2011 г. е назначен за младши автоконтрольор към отдел “Пътна полиция” в СДВР. Уволнен е дисциплинарно след скандала с клипа. Сега Тръпков е таксиджия и по цял ден кара клиенти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase