Архив: Булфото
fallback

Районната прокуратура в Бургас е образувала досъдебно производство по случая за насилие над деца в детска градина "Брезичка", съобщиха от институцията.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.187 от НК - за изтезаване на малолетни. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда до три години лишаване от свобода или пробация, както и обществено порицание.

Oще по темата

Районна прокуратура – Бургас е възложила на разследващи полицейски служители да извършат необходимите следствени действия с цел събиране на доказателства, след което да докладват на наблюдаващия прокурор.

Към настоящия момент няма привлечени лица към наказателна отговорност, уточняват от прокуратурата.

Миналата седмица видеозапис със скрита камера показа шокиращи методи на възпитание на 4 и 5-годишни деца от две от учителките – с викове, шамари и обиди.

След скандала родители в цялата страна се организираха на протест срещу насилието в детските градини.

Днес министърът на образованието Красимир Вълчев определи поведението на възпитателите, заснети със скрита камера, като непрофесионално и осъдително.

Той обясни, че няма как директорът и другите учителите да не са знаели за случващото се.

"Нищо не остава скрито с камери или без камери – училищата и детските градини трябва да намерят механизмите за вътрешна регулация", уточни министърът.

Според него с поставянето на камери в детските градини само ще маскира истинския проблем, "ще демотивираме учителите, ще изпаднем в спиралата с технически средства да продължаваме да търсим изгубеното доверие".

Заради скандала беше уволнена директорката на градината, част от учителите също напуснаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 6 години

Ами точно защото повярваха, майките си дават децата там.Какво се случва обаче?!Забелязват,че децата са травмирани.За какво доверие говорим?!Всички са знаели и нито една от колектива не е съобщила какво се случва.Всеки ден са слушали от другите стаи тези викове и са си работели спокойни.Какво доверие г-н министър?!Искаме камери, защото нямаме доверие!

5

Анонимен

преди 6 години

Тая кр***HTа да поизтърка 2-3 години наровете в някой женски затвор. Па да се научи как се ядат шамари там. другите стрини ще се замислят преди да посегнат над беззащитни дечица

4

Анонимен

преди 6 години

Трябва да сложат камери във всички Детски градини! С какви привилегии се ползват Учителките,че не били съгласни?Във всички хотели,барове,банки,магазини има камери и перонала си работи съвсем спокойно.Никой не протестира и не се притеснява.

fallback