Снимка: "Труд"
fallback

Прокуратурата поиска отстраняването на кмета на Септември Марин Рачев и на служителя в общината Станой Милов.

Искането ще бъде разгледано от Специализирания наказателен съд днес, информираха от прокуратурата, цитирани от БТА.

Oще по темата

Рачев беше задържан при първата акция в борба с корупцията след приемането на новите законови мерки. В петък той беше пуснат на свобода срещу 250 000 лева парична гаранция.

Междувременно десетки жители на Септември се събраха, за да протестират срещу задържането на Рачев.

Срещу него бяха повдигнати две обвинения за неизгодни сделки.

Първото е за умишлена безстопанственост заради 7 сделки. При тях са сключени договори по Закона за обществените поръчки, свързани с ремонти на улици в гр. Септември и село Семчиново.

Според обвинението Рачев не е упражнил достатъчен контрол върху длъжностно лице, което е извършвало строително-монтажните работи. Чрез изписвани средства за ремонта са нанесени щети за около 100 000 лева.

Второто обвинение е за сключване на неизгодна сделка през март 2017 г. Тогава кметът е закупил от дружество имот, който преди това е ползвал (преди да бъде кмет), на стойност, надвишаваща със 100 хил. лева стойността на имота.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 6 години

И в този случай нещата започват да наподобяват един по-стар нашумял случай - Галиче! Борба за надмощие между два мафиотски клана за владеене на селището "Септември".Отдавна съмнението, че цялата територия на България е един сбор, съвокупност, от бойни полета на местни мафиоти, се утвърждава все по-здраво в убеждение. От това закономерно следва и настоящото състояние. Ако живеехме в едни по-стари времена, отдавна да са ни завладяли чуждите. Но опитите не са спрели!

26

Анонимен

преди 6 години

TOI SI PLASTA I XORATA V STYDA BIAGAT DA KAJEM ;;ISKAME SI KMETA; 2 40VEKA TRIABVA DA GOVORIAT PRED KAMERATA ,DRYGITEE ZNEM SI YROKA...........................ZASTOTO POSLEEEE

25

velinov

преди 6 години

AIDE BE , DA SE VARNE KRADETSA NA RABOTA ...............BOIKO KADE SI ,DA NE BI DA SI V S METKATA I TI

fallback