Снимка: Булфото, архив
fallback

Бившият  заместник здравен министър от кабинета "Борисов 1" получи обвинение от прокуратурата.
Според държавното обвинение в периода декември 2010 – май 2011 г. д-р Михаил Зортев е нарушил служебните си задължения, като е позволил на частна клиника да извършва медицински дейности на територията на държавната болница "Христо Ботев" във Враца.

Oще по темата

 
Частното лечебно заведение "Вива Медика" получило разрешение да извършва дейности по анестезиология и интензивно лечение, вътрешни болести, хирургия, ортопедия и травматология.
 
Същите дейности обаче се извършвали и от държавната болница, като в резултат на дублирането били нанесени щети  на МБАЛ "Христо Ботев" в размер на близо 13 милиона лева, допълват от държавното обвинение.

Такава е сумата, заплатена от Здравната каса на частната клиника.

Наложена му е мярка за неотклонение "парична гаранция" от 5000 лева. Ако бъде признат за виновен Зортев може да получи от 3 до 10 години затвор.

Д-р Михаил Зортев беше заместник на Стефан Константинов – третият поред здравен министър в кабинета "Борисов 1".

Зортев напусна поста си след по-малко от година заради несъгласие с политиките на Константинов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

ан.

преди 6 години

Бързо се забравиха величията милеещи за просперитета на Враца,тоест,за себе си,бкп/герб/ деятелите янко здравков и сашко семков,допринесли много за краха на Врачанската болница. То не бе филиал в Оряхово,до заключването на болницата,кочев велик мениджър докаран от янко, проекти с еврейски бизнесмени, е и къде е бившия родолюбив депутат....

10

Анонимен

преди 6 години

До ВрачанчеДоктора В.Иванов е някъде по чужбините и ще хванат на босия цървулите.Хахаха!!!

9

Врачанче

преди 6 години

Владко Иванов даде апетитната зграда на Брашнара та стана болничка в двора на Врачанската,та им ползваше без пари аптеката ,стерилизационната ,токове ,вода и парно,изсмукаха и лекари и сестри от държавната,защото там няма спешност и дежурства. Как няма да са добре тези кърлежи които изсмукаха и касата.? И с техния подкуп са излъгали и Зартов ,който е подписал. И сега :Кой е виновния??? Няма???

fallback