Снимка: архив, Булфото

Агенти на ДАНС атакуваха две болници във Враца, а в проверката се е включила и прокуратурата. В сряда екип на агенцията нахлул първо в регионалната здравна инспекция, а агентите изискали документите, които засягат частната болница "Вива медика" и МБАЛ "Хр. Ботев", съобщи "24 часа".

Още по темата

Проверяващите останали до края на работния ден вчера. Днес продължава преснимането на оперативната документация в инспекцията и двете болници.

За подобна проверка се заговори още преди две седмици, когато по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване министър Николай Петров заяви, че врачанската областна болница е ръководена зле, а пациентите са били филтрирани към частни болници, които са на територията на държавното здравно заведение.

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 3 години

Защо не закрият всички държавни и общински болници и да има само частни и платени

13

Анонимен

преди 3 години

Медицината е търговия, а здравето е стока, ясно ли е?Нямаш ли пари за лечение, умираш като куче!Така е в ЕС-това е евроатлантическа ценност, защо ревете?Не са виновни лекарите само, те печелят от занаята си, такава е системата , ама нали искате демокрация и ЕС, свиквайте!!!

12

Анонимен

преди 3 години

Има ли достойни прокурори и съдии в тая държава?Много се съмнявам вече!!!