Архив: Reuters
fallback

Районният съд във Велико Търново постанови 2 г. условно с 4-годишен изпитателен срок за мним доктор, който се опитал да измами майка на болно дете, за което се събират пари за лечение.

Присъдата е постановена след споразумение с Районната прокуратура в старата столица заради това, че 32-годишният мъж е опитал да извърши измама, съобщиха от прокуратурата в областния град.

Румен Симеонов, на 32 години, се е признал за виновен, че за периода от 24 октомври до 2 ноември миналата година, се е представял за доктор Рушен Мохамед - ливанец по народност, специалист по коремна хирургия, практикуващ в Германия. В телефонни разговори измамникът уверявал майката на детето, че е уредил прегледи и изследвания на болната й дъщеря Никол Георгиева в клиника в Турция.

13-годишната Никол вдига 39 градуса вечерта преди първия учебен ден. Следват болници, изследвания, антибиотици. А накрая идва и диагнозата. След биопсията се установява, че е Сарком на Юинг - рак на тазобедрената става.

Един ден получава обаждане. От другата страна на линията е мъж, който се представя като Рушен Мохамед – лекар от ливански произход, практикуващ в Германия. Обяснява, че ще помогне на детето - с лечение и пари.

"В началото ме заблуди, но като цяло не можех да му вярвам на 100%, защото имаме потвърждение от три лаборатории, че това е диагнозата. Впоследствие поиска 3000 евро”, разказва майката на Никол.

Като се представял за хирург, мъжът се опитал да убеди майката, че дъщеря й няма рак, а друго заболяване и срещу пари ще помогне за лечението. До ареста се стига след разследване на "Господари на ефира". 

За терапията майката на момичето, за което цялата Великотърновска област се мобилизира с благотворителни кампании за лечението й, трябвало да плати в брой 3000 евро и 500 долара.

С това мошеникът направил опит да й причини имотна вреда в общ размер на 6709,65 лева, представляваща левовата равностойност на исканите суми, като опита останал недовършен поради независещи от дееца причини.

Според прокуратурата 32-годишният мним ливански хирург е ром от Нови Искър. Във Facebook измамникът обаче се представя като Рушен Мохамед, ливанец. Цялата схема с опита за измама за дъщерята на Надя той е реализирал сам, няма съучастници, е категоричен прокурорът по случая Тотко Найденов.

Румен има и други предишни подобни измами, за които вече осъждан. Той обичал да се представя за длъжностно лице и влизал в ролите много професионално. Бил полицай и филмов продуцент. Разследвал измами и искал от хората пари, защото МВР било бедно. Организирал фалшиви кастинги за филми и събирал от кандидатите по 20 – 30 лева за участие в препитването. Подобна схема за изнудване от семейството на болно момиче обаче правел за пръв път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

До 9

преди 6 години

Самолетните билети на Спас нямат нищо,ама нищо общо тук! Едно е да търсиш далаверката,съвсем друго е да търсиш надежда.Когато човек търси надежда за себе си и за детето си,той е готов на всякакви ирационални действия.Майката в случая няма никаква вина,тя просто иска да спаси дъщеря си,тази която е родила и гледала 13 години.Дано се помогне на момичето! И дано някога етичните норми влязат в законодателството ни.Не е нормално такъв лешояд да се измъкне с условна присъда.

10

Анонимен

преди 6 години

Имаме имена,възраст,местожителство,а в други сайтове има и снимка,вероятно има и други снимки и във фейсбук на неговия и на фалшивия му профил. Необходимо ли ни е още нещо?

9

Анонимен

преди 6 години

Не мога да асимилирам що за животно трябва да си за да се възползваш от подобна ситуация. Обществото трябва да има механизъм подобни индивиди да бъдат доживот държани в специализирани заведения без контакт с хора

fallback