Снимка: Reuters
fallback

Началник в карловски завод получил оправдателна присъда от съда по обвинение, че е шамаросал работничка от производството.

Причината – скарали се, след като шефът й забранил да ходи до тоалетната преди да се е върнала нейна колежка.

Според съда обаче тази версия не отговаря на истината. За това свидетелствали четирима други работници от цеха, които потвърдили, че началникът не е удрял колежката им.

Освен че не успяла да осъди шефа си, жената ще трябва да плати и 1000 лева хонорари на адвокатите му, както и всички разноски по делото. На всичкото отгоре тя рискува набеденият й шеф на свой ред да я подведе под съдебна отговорност, пише "Монитор".

Случката с шамарите е от 16 февруари 2017 г. Според работничката тогава тя поискала да отиде до тоалетна, а прекият й шеф й казал да изчака малко, за да се върне нейна колежка.

Жената го послушала, изчакала и отишла до тоалетната след връщането на колежката й. Въпреки това, когато се върнала, се скарала с шефа й. Той й се разкрещял, че заради това, че  отишла с колежката си до тоалетната, се наложило да бъде спряно за малко производството.

Жената отрекла, но въпреки това получила в отговор няколко шамара.

Според съда тази версия не е достоверна заради показанията на колегите й. Работничката си извадила и съдебно-медицинската експертиза, но според съдиите нараняванията по лицето може да са причинени и от нея самата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Шаран-БГ

преди 6 години

Не ми е мъчно за социализЪма, но повервайте ми, преди 30 години дори партийния секретар не смееше да удари работника! Последният бе ЧОВЕК !! Сега е нищо.......

60

Анонимен

преди 6 години

Отговор:И него кучета го яли.Подкрепяте ли това?

59

Анонимен

преди 6 години

Защо договора е двустранен,когато е едностранен!?Защо?Работника никаде не е защитен тук.Как установиха,че тя лъже? Ако не лъже? Да, нейни колеги няма да си подритнат трудовите книжки за да я защитят,като нейни свидетели в условия на тежка безработица и всеки работи ,това което не му е работа.Но тя ако не лъже, как работодател ще спре да издевателства над персонала,когато уважаемия съд го аплодира бурно при проява на арогантност и унизително отношение!?Останалия персонал?

fallback