61

Шаран-БГ

преди 6 години

Не ми е мъчно за социализЪма, но повервайте ми, преди 30 години дори партийния секретар не смееше да удари работника! Последният бе ЧОВЕК !! Сега е нищо.......

60

Анонимен

преди 6 години

Отговор:И него кучета го яли.Подкрепяте ли това?

59

Анонимен

преди 6 години

Защо договора е двустранен,когато е едностранен!?Защо?Работника никаде не е защитен тук.Как установиха,че тя лъже? Ако не лъже? Да, нейни колеги няма да си подритнат трудовите книжки за да я защитят,като нейни свидетели в условия на тежка безработица и всеки работи ,това което не му е работа.Но тя ако не лъже, как работодател ще спре да издевателства над персонала,когато уважаемия съд го аплодира бурно при проява на арогантност и унизително отношение!?Останалия персонал?

58

Анонимен

преди 6 години

Работодател е длъжен да опазва живота и здравето на своите работници както следва:Да им осигури нормални условия на труд, именно: температура в работната среда,добър микроклимат, недопустимо работодател да не прояви интерес в който негов работник бива обруган,бит,унижаван при изпълнение на служебните си задължения.Работника не е в състояние да извършва своите трудови дейности при подобни ексцесии на работното място,когато бива притеснен и не му се предоставя възможност да си върши работата.

57

Анонимен

преди 6 години

Работодател е длъжен да осигури нормални условия на труд ,както следва:Не говоренето между персонала,забраната за водене на телефони разговори е в нарушение на работодател.Защо?Работодател е длъжен да сплотява,квалифицира или да дава възможност на работниците да се квалифицират.Сплотяването на колектив не е забрана за общуване по между им.Работата в екип иска комуникация. Телефони разговори са част от екипната работа на персонала.Както и неизбежните лични телефони разговори.

56

Анонимен

преди 6 години

В Трудовия Кодекс на РБ е упоменато,както следва:20 дни за цяла календарна година.Като 10 дни се ползват, през зимния период и 10 дни през летния.В БГ Законодателство ,никъде не е записано,че работодател не трябва да дава правото на работника да почива и да си ползва отпуската.Това е в негово нарушение ,като ползва работника повече човешки часове на работа.Това се води в БГ законодателство,издевателство над персонала.Сега да го осъди за средна телесна повреда физическо и психичен тормоз.

55

Анонимен

преди 6 години

Сега да обжалва!Факт е и е масово явление! Много работодатели издевателстват над персонала.Не им се предоставя правото да ходят до тоалетна. Ако това е възможно се прави неуместно забележка " цели 5 минути си в тоалетна ".Факт е че работодателите си позволяват да бият подчинените си когато работника си потърси правата.А именно:Да му се даде възможност да почива.в това влиза : да яде, да пие вода, да ходи до тоалетна да води телефонни разговори.Да си ползва годишния отпуск както бива:

54

Анонимен

преди 6 години

Тук бяха инженери-химици, под закрилата на свекър със силни служебни позиции. -------Горкичките, повервали са си...

53

Иванов

преди 6 години

Ще ме удари мене или пък например жена ми и това ще е последното нещо което ще направи

52

Комунист

преди 6 години

До :(Ако имаше камери, нямаше да има съмнения и нямаше тук да дават тежки оценки на база предположения. Работил съм във фирма с по две камери в стая. Всички си налагаха парцалите и работеха. В предишни фирми идва колега или колежка, вдигат ми скандал защото нещо не им изнася. Аз продължавам да работя, а те веднага при биг боса. И естесвено аз се оказвам на килимчето и ми се набива кофата без дори да съм изслушан. Много "обичам" правилото "който пръв отиде при шефа".

51

Анонимен

преди 6 години

До Стамат 53:Случайно, да не си ти "съдията", постановил оправдателната присъда за шефа,разбира се срещу РУШВЕТА??????И хайде като видяхме дипломите на някой юристи от рабфака,покажи да видим и твойта от машинно-тракторното училище в Русе,защото от такива юристи,като тебе,сме ударили дъното в Европа!?!

50

Анонимен

преди 6 години

Съдебна експертиза има и пак сама си ги била причинила... няма такава държава ... няма .... мразя я!!! Справедливост няма! Как може само с есин запис на телефона да осъдят нарушител( да го наречем така) дори не се стигна до явяването ми пред съда ( за чужбина става въпрос) а тоя *** шамари раздава пред сума ти свидетели и сега жената трябва да плаща и разходите и нищо че е унизена и напляскана ... е няма такова чудо .. страната на чудесата !!!!! Не искам да се връщам в родината си ...

49

Стамат

преди 6 години

До ЮристАло, СУ, виждам, че си много "начетЯн" и "грамотЯн". Айде да не квалифицираш колегите по местозавършване, да не се окаже, че си от гладните адвокати, които са станали адвокати с 5 годишен стаж като юрисконсулт на ЕТ и нямат хал-хабер от реално правоприлагане, а се крият зад дипломата от СУ. Има си втора инстанция, ако я е защитавал някой бухал като теб, нищо чудно че не е доказал нищо.

48

Евала пишман юрест

преди 6 години

Значи свидетелите не са надеждни, а свидетелвалата сама за себе си е надеждна ?!

47

Юрист

преди 6 години

Никой уважаващ себе си съдия,не би приел за ДОСТОВЕРНИ показанията на свидетели,които са в положение на служебно подчинение,както е в случая!?!Т.е.,техните обяснения нямат доказателственна стойност или юридическа тяжест,защото са в положение на зависимост от лицето,в чиято полза свидетелстват?!?Но след като шефове на съдилища стават завършили Милиционерската школа в Симеоново,какво остава за техните подопечни завършили право в Русе,Благоевград,Велико Търново,Варна,Бургас и другаде?!?!?!

46

Човек

преди 6 години

До Анонимен 32:За съжаление сте абсолютно прав!От всяко дърво *** не става!Всичко опира до човека,неговият интелект,манталитет,не толкова до образование,колкото до култура и възпитание?!?Но живеем в такава държава и такова време,където и куцо,и кьораво и сакато напиня да бъде шеф?!?Голямата мечта на малкият човек-да бъде началник,макар и само за един ден,макар и само на себе си?!?!?!

45

Анонимен

преди 6 години

До АнонименВсички са такива. Родната си майка са готови да продадат.

44

гражданин

преди 6 години

ми КОИ е тоя съд бе? Пишете имената на съдийте!!! Друго си е кога се знае.............

43

Анонимен

преди 6 години

С такива шефове и колежки ,да ви имам съпрузите.А иначе ,вие какво очаквате , тя му е изкълчила кутрето като е ударила ръката му с лицето си.

42

Гурбетчия

преди 6 години

Жалко за колегите й. Следващите шамаросани ще са те,но дали ще останат колеги, които да свидетелстват.Срам,позор за тях.Жалка картина.