Снимка: Архив, Булфото
fallback

Десетима граждани на Ирак получиха условни наказания за незаконно преминаване на българо-румънската граница. Чужденците ще платят и глоби според одобрените от районния съд в Генерал Тошево споразумения, сключени между подсъдимите, техните защитници и прокуратурата.

За постановените съдебни актове съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Добрич.

Подсъдимите са се признали за виновни, че на 2 октомври 2017 г. в землището на село Вичево, община Генерал Тошево, в района на 78-а и 79-а гранична пирамида, са излезли през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места.

Осем от подсъдимите са получили наказания "лишаване от свобода" за срок от шест месеца с тригодишен изпитателен срок и ще платят глоби по 100 лева, посочват от пресцентъра.

На двама от иракските граждани са наложени наказания "лишаване от свобода" за десет месеца с изпитателен срок от три години. Те ще платят и глоби по 200 лева. Всички подсъдими ще платят и направените по делата разноски. Постановените от районния съд актове са окончателни и не подлежат на обжалване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Българина

преди 6 години

Още утре турската 100 хил армия ще мине в цивилни дрехи границата по 100 лв за 10 млн лв което е 4 санирани блока вземат южна България. И на тези съдии им плащаме заплати за правосъдие. 5 г в мините да копат трябваше да е наказанието.

11

Анонимен

преди 6 години

А трябваше да бъдат наказани по начин, който да има възпитателен ефект - и никой никога повече да не помисли да го прави. Властите за пореден път доказаха, че са напълно некомпетентни и неспособни да защитават интересите на обществото, но този път се проявиха и като стимул за миграцията. Браво!

10

НОН СЕНС

преди 6 години

Или Параграф 22 ?Задържаните са наказани за Престъпление . Следва Осигуряване на Дом , Детски Добавки , Пенсия .Всичко това Дължимо от Данъците .А в Закона е написано - Депортация - качване на Самолет и обратно в Дома Ирак .Защо БГ СЪДА не спазва Закона ?

fallback