Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Измамникът Спас Василев от Кочериново или както се е представял в социалните мрежи Александър Николов, остава в ареста, реши Софийският градски съд.
Oще по темата


Мошеникът оспорва днес наложената му мярка за неотклонение задържане под стража, но магистратите решиха, че не може да бъде пуснат на свобода.

Години наред Василев използвал фалшива Facebook самоличност, за да обещава пътувания и да продава невалидни самолетни билети.

Миналата седмица адвокатът му заяви, че Спас имал желание да купува билети на хората, но понякога ставали и грешки.

От такива грешки обаче Спас е натрупал сериозно състояние.

Според изчисленията на жертви на Василев той е изкарал над 30 хил. лв. от далаверите си.

В капана му са се хванали служители на прокуратурата, учители, негови близки.

С обезщанията си за евтини самолетни билети, той е натрупал и солидна база с лични данни. Някои плащат, но не получават нищо.

Схемата на измамника с фалшива самоличност, който завлече десетки потребители във Facebook, е действала от поне 8 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анти ГЕРБ

преди 6 години

"Според изчисленията на жертви на Василев той е изкарал над 30 хил. лв. от далаверите си." Аууу, този бил голям "престъпник" бе. То политиците и мутрите натрупаха милиарди от "прехода", който така и не си отива, дори 28 г. имат право да управляват България и да се разпореждат със съдбите на останалите тук будали, но този виждате ли, бил много опасен. А защо потърпевшите не са си купували билети по установения ред? Защото са гледали да прецакат авиопревозвачите. Гледали са да ударят кьоравото.

17

свобода за Спас

преди 6 години

сериозно състояние.......... майтапи те се ...

16

ЛОЩ

преди 6 години

Остава в ареста докато минат 2-3 дни и простия народ забрави и за това престъплени да могат както предните пъти за същия рецидивист да го "осъдят" на подписка ...хахахаахаххаахахах....най-смешния и жалък народ сме.....

fallback