Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Софийска градска прокуратура отказа да образува разследване по сигнал от бившия депутат Антон Тодоров,  съдържащ твърдения за нерегламентиран достъп до класифицирана информация от Иво Христов - началник на кабинета на президента Румен Радев, съобщиха от държавното обвинение.

Oще по темата

Преди около месец Антон Тодорв сигнализира, че до Иво Христов е бил изпратен секретен документ, въпреки че той няма достъп до класифицирана информация.

Проверката на прокуратурата сочи, че грама от МВнР, съдържаща класифицирана информация, наистина е постъпила в регистратурата на президентството с получател началника на кабинета на президента. Документът обаче не е стигнал до него, тъй като той няма достъп до секретна информация, а е предоставен на главния секретар на администрацията на Президента Димитър Стоянов.

Прокуратурата е установила, че независимо дали документът е адресиран до началника на кабинета, в случай, че съдържа класифицирана информация, той се докладва на главния секретар, каквото е сторено и със секретната грама.

В администрацията на президента не са установени нарушения при обработването и съхраняването на класифицирана информация, както и условията и реда за предоставяне на достъп до нея, съобщават още от държавното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

Антончо е изворът на фалшиви новини тип доноси. За тази цел е привлечен в ГЕРБ. А и за да не пише повече книжлета за тяхната Шайка.

14

относно коментар 4

преди 6 години

"Само на министрите и заместник-министър председателите, което не е заместник-министрите!"--------------Извадка от Закон за защита на класифицираната информация (обн. ДВ бр.45, 30 април 2002 г., .... последно изменение и допълнение - ДВ бр.81, 14 октомври 2016 г.)...Чл.39. (1) Не се извършва проучване за надежност по отношение на:...4. (изм. - ДВр бр.71 от 2016 г.) заместник-министър председателите и министрите;...За сведение на не обичащите да четат, но пък винаги знаещи.

13

Обикновен човек

преди 6 години

Каквото и да си говорим, ся друго си е да имаш политически чадър от прокуратурата. Нас ни съдят и съдират по няколко кожи от гърба. Виж, да си от силните на деня - ГЕРБ,БСП, ДПС..."келепир имало в тая работа" ( Алеко Константинов ). На печелившите - честито !

fallback