Някои от членовете на воинския съюз "Васил Левски" дори са в пълно бойно снаряжение. Снимка: Facebook
fallback

Членовете на воинския съюз "Васил Левски" се готвят трескаво за национален бунт.

"Ако нашите момчета бъдат намерени за виновни и осъдени, всички ние тръгваме за София и ще щурмуваме парламента. Ще премахнем веднъж завинаги, ако трябва с насилие, онези 240 гнили ябълки, скрити зад стените му", заяви пред "България днес" говорителят на воинския съюз "Васил Левски" Иво Борисов.

Oще по темата

Повод за коментара на мъжа е процесът, който се води срещу трима от членовете на организацията, обявила се за патриотична. Делото срещу тях бе отложено за 26 октомври. Това се наложи, тъй като тримата обвиняеми поискаха процесът да протече по общия ред и отказаха да се признаят за виновни.

Светлозар, Атанас и Стойчо от паравоенната организация са на подсъдимата скамейка за побоя над Иво Дошев и Иван Иванов от 30 юни 2016 г. В морския град тогава по време на протест срещу шествие на руските рокери, известни като "Нощните вълци", протестиращите бяха погнати от воинския съюз "Васил Левски".

Полицията едва успя да усмири вкопчилите се в зверското меле русофили и русофоби. Интернет пространството бе залято от клипове, на които се вижда как коравите мъже във военни дрехи повалят на земята мъж и го ритат, блъскат и обиждат, като униформените на място едва ги разтървават.

"Не сме виновни за нищо. Всичко бе една организирана провокация, а ние просто искахме да се снимаме с "Вълците", добавя Борисов.

Той е категоричен, че ако след месец неговите приятели бъдат осъдени, членове на организацията от цялата страна ще се спуснат към Народното събрание в София и са готови с насилие, за да въдворят справедливост в страната.

От дейността на организацията и снимковия материал, публикуван на нейната интернет страница, се вижда ясно, че десетки нейни членове вече са провели сериозно военно обучение. По време на тренировъчната операцията "Южен щит" те са симулирали въоръжени нападения, превземане на сгради, тактическа отбрана и справяне в екстрени военни сблъсъци.

Някои от членовете дори са в пълно бойно снаряжение с автоматични оръжия, бронежилетки и ножове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

285

Ми тези са рядко

преди 6 години

*** парчета щото ако бяха прочели за Левски щяха да знаят че точно той е мразил рассия И затова е бил обесен по искане на онова руско дермо граф игнатиев

284

Анонимен

преди 6 години

Ония,дето плашат да си "върнат държавата" не са патриоти: последния път,когато патриоти стояха начело на България бе през 1941 г.! Сегашното време е опит за загърбване на червеното мракобесие и за връщане към славните времена,които България имаше до декември 1941 г. което означава,че тези претупани "патриоти" са червени банди,които искат да върнат България на тяхната руска партия сиреч- на чуждите червени окупатори! Па нямат срам и с името на Левски да злоупотребяват,ши-ба-ните путински ку-чета!

283

Анонимен

преди 6 години

До ШибиРибиКаква национална сигурност в тая страна ...

fallback