Снимка: архив Булфото

Твърденията, че похитителите на Адриан са заловени при среднощна акция на магистрала "Тракия" преди дни, не са верни. Те бяха отречени от главния прокурор Сотир Цацаров и главния секретар на МВР Младен Маринов.

В събота бе съобщено, че спецакция на полицаи и барети е заловила няколко души, а според неофициални информации задържаните били похитителите на Адриан.

Младият мъж бе отвлечен в края на август и пуснат 11 дни по-късно след като баща му Тони Златков плати откуп. Вчера МВР официално съобщи, че между бандитите, спипани на "Тракия" и похитителите няма нищо общо.

Още по темата
"Престъпната група, задържана на магистрала "Тракия" в неделя вечерта няма нищо общо с отвличането на Адриан Златков", обяви днес и главният секретар на МВР Младен Маринов. Той допълни, че задържаните са се занимавали с изключително тежка престъпна дейност, като по случая са работили ГДБОП съвместно със СДВР, информира БНТ.

Акцията коментира и главният прокурор Сотир Цацаров. Той уточни, че задържаните са 8. Тепърва ще се преценява на колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения.

"Акцията е проведена в София и Варна и е свързана с различни престъпления, включително наркотици", обясни главният прокурор. Очаква се утре прокуратурата и МВР да дадат повече информация.

Обвинител №1 беше категоричен, че арестите не са свързани с отвличането на Адриан Златков и увери, че се работи активно по разплитането на отвличането.

"По самото отвличане мога да ви кажа, че се работи изключително упорито. Каквото и да ми е предадено, коректно е, запознавайки се лично с работата на разследващия екип и на екипа в СДВР, да не се правят каквито и да е изявления. Знам много добре тяхната работа", каза Цацаров.

Той обясни, че работата продължава.

"Когато му дойде времето, ще чуете. А иначе за станалото София - Варна утре колегите ще кажат. Предварително мога да кажа само едно - едно голямо благодаря на колегите и ръководството на СДВР", допълни главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase