Снимка: архив Bulphoto
fallback

21-годишният Тодор Маринов, който на 24 юни, нападна незрящи туристи в Несебър, бе пуснат срещу 1500 лева гаранция. Постановлението за това бе издадено от прокурор Христина Апостолова от Районната прокуратура в Несебър.

Мотивът е изтичането на законоустановения двумесечен срок за задържането му, коментира пред Дарик Веселина Василева, адвокат на Маринов.

Oще по темата

 
До този момент Тодор бе с мярка за неотклонение „домашен арест”. Той бе задържан за нападението в края на юни, впоследствие бе пуснат под парична гаранция от 3000 лева, а накрая мярката му за неотклонение бе изменена в "домашен арест".

На 4 септември т.г. пред Окръжния съд в Бургас обвиняемият заяви, че престоят у дома не му влияе добре, наддал килограми, които не се отразявали добре на заболяванията му.
 
Папка с медицинска документация, която се намира в кориците на досъдебното производство и е потвърдена от вещи лица, сочи, че Маринов страда от редица заболявания, сред които и глаукома.

В Бургас главният прокурор Сотир Цацаров направи следния коментар по казуса: „Не ми се струва много нормално да се прецени, че можеш да биеш с глаукома, а не можеш да лежиш в ареста с глаукома“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

национално отговорен

преди 6 години

До Анонимен 57Няма българин да не си мечтае да е разбойник,ама не им стиска!

64

Знаещ

преди 6 години

До КобиБанановите републики Коби са страни, които търгуват единствено с природните си ресурси.Както знаем България е много бедна на полезни изкопаеми.Тази година имаме износ на стойност 46,4 милиарда лева, което значи, че България работи и произвежда=>няма как да бъде наречена бананова република.Типичен пример за бананова република е Русия.Когато се отървем от нея случаите, поради които класифицираш страната ни като бананова драстично ще намалеят.За сега уви такава тенденция няма.

63

Ганчо

преди 6 години

Правилно, това болно, душевно разстроено, да не кажем, че и психически извадено от релсите момче трябва да има възможност да си бъде в къщи, кара мерцедеса и събира сили за да бие други слепи, недъгави и подобни хорица. Смях в съдебната зала. Резил за докторите правили му медицинската експертиза. Сигурно ще почиват в хотела на родителите му до края на живото си без пари. СРАМ за правосъдието.

fallback