Снимка: Булфото, архив
fallback

Депутати от ГЕРБ внесоха сигнал в прокуратурата заради състоянието на хидръвъзела "Цанков камък".

Според Десислава Атанасова съоръжението може да крие риск за населението, защото е спукана чашката на язовира, а мембраната – протрита.

Oще по темата

За ГЕРБ е редно да бъде направена цялостна, задълбочена експертиза.

"Румен Овчаров е бил министър, когато е стартиран проектът, а Корнелия Нинова - зам.-министър. Да каже тя", призова Атанасова.

"Рецидив е - отговорните говорят за паралелна държава, вместо да дават отговор. Това са милиарди лева на данъкоплатеца", подчерта депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, който подаде сигнала заедно с Атанасова.

Левият Кирил Добрев пък призна, че не разбира от ГЕРБ срещу кого внасят сигнала за "Цанков камък".

"Стана ясно, че нямаме проблем с техническите характеристики на хидро-техническите съоръжения. По договор е ясно, че на 6-ата година язовирът трябва да се източи и да се огледа дъното. НЕК е обявило обществена поръчка за под 100 хил. лв. Представете си това огромно съоръжение и обществена поръчка за под 100 хил. лв. за пукнатини. Ремонтът на един плувен басейн е три пъти повече", обясни Добрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

Анонимен

преди 6 години

Atanadova koga schte varne 26 miliona koitonis4esnsha ot sdravna kada kogato drugarkata ot gerb besche mknister na sdraveto nekadarniza e atanasova ot gerb

66

Бсп лява алтернатива

преди 6 години

Като е имало дефекти , защо Борисов реже лентата и застрашава живота на населението с опасен язовир ?

65

Анонимен

преди 6 години

А дуловската Деса и тя стана хидроинженер.И внесла в прокуратурата искане за проверка,превписано от същото преди 7 години,когато не са установени никакви нарушения.Накйой май иска да замаже скандала със суджуците,с НДК,с КТБ.Само наивници могат да се хванат на тия елементарни хватки.

fallback