Снимка: pixabay.com
fallback

Близо 3 години продължило националното издирване на крадец на велосипед, докато най-накрая, на 10 юли полицаите го закопчали, докато преспокойно си работел на столична автомивка, пише "Монитор".

Мъжът е криминално проявен и в досието си има цели 14 присъди за престъпления от общ характер, основно заради посегателства над чуждо имущество, уточняват от Апелативна прокуратура – Пловдив.

36-годишният Тихомир Д. бил обявен за общодържавно издирване заради кражба на велосипед от междуетажна площадка в жилищна кооперация в Стара Загора.

Сигналът бил подаден на 11 април 2014 година. Дни по-късно мъжът "шитнал" плячката на свой познат и сменил квартирата си.

Кражбата била извършена в условията на опасен рецидив. Само година по-рано, през март 2013-а, Тихомир напуснал килията в старозагорския затвор, където изтърпял предходното си наказание.

Крадецът бил разпознат от привикван като свидетел заралия, който съвсем случайно закарал личния си автомобил да бъде измит на мивката в столицата. Човекът смятал, че крадецът отдавна вече е осъден и останал безкрайно изненадан като го видял да се разпорежда на свобода.

Мъжът е с мярка за неотклонение "задържане под стража" по определение на районния съд в Града на липите, оставането му в ареста обаче може да бъде обжалвано пред окръжния съд в 14 – дневен срок, което защитникът му вече е решил да направи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Самотен пенсионер

преди 6 години

Повече няма да заключвам вратата, или още по-добре - ще я оставям открехната.

8

60 присъди

преди 6 години

Шведи крадци с 60 присъди живеят в огромни къщи, други от същото племе живеят в къщи палати отнети по документи в полза на държавата ... опитните мафии цедят държавата и народа а честния народ ходи на работа за 600лв.Държава цирк.

7

Анонимен

преди 6 години

ПОРЕДНОТО доказателство ,че милиционерите ни се захващат на работа само когато трябва да ескортират автокрадец с патрулката срещу 300лв... или да охраняват наркопласьор докато се труди.продължавам да търся причина изобщо да получават някакви заплати. ...

fallback