Снимка: архив, Bulphoto
fallback

43-годишен софиянец е осъден на десет месеца затвор при строг режим за държане на цигари без бандерол след одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура – Велико Търново.

Димитър Т. се призна за виновен в това, че на 12 февруари т. г., на главен път 1-5 в района на Полски Тръмбеш, в багажното отделение на лек автомобил, държал акцизни стоки по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове - над 3500 кутии цигари без бандерол на известни марки.

Стойността на нелегалните папироси е 15 797 лв., като деянието е извършено повторно и при форма на вината пряк умисъл, уточниха от прокуратурата.  Предметът на престъплението се отнема в полза на държавата и ще бъда унищожен.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда, пише 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Димо

преди 6 години

Който прави конкуренция на Шиши, отива в затвора.

10

Анонимен

преди 6 години

той да беше претрепал някой щеше да се размине с условна

9

htp

преди 6 години

Наказанието е съобразено със закона. След като е сключил споразумение значи за него е справедливо. А това за амфетамина и личната консумция на сминдух енд чесън е като мармота и шоколада. Можеш ли да посочиш делото за да го проверим. Когато се коментират актове на съда е добре преди това да се прочетат и да се видят мотивите. Тогава много неща се изясняват и евтините сензацийки са много по-малко.

fallback