Кадър: "Нова телевизия"
fallback

Защитата на обвинения в изнасилване бивш кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Естатиев поиска да му бъде направена нова тройно съдебно-психиатрична експертиза.

От седмица бившият кмет на Стрелча не разговаря с никого и е спрял да се храни.

Експертизата трябва да установи дали Евстатиев е годен да участва в съдебния процес и може ли да остане в следствения арест.

Oще по темата

"Ясно се вижда по поведението на Евстатиев и по неговия израз, че този човек не е добре. Ние не сме сигурни, че той може да дава адекватни обяснения в този процес", каза адвокатът му Ташкена Колчева.

Братът на арестувания бивш кмет също е категоричен, че Евстатиев не е добре.

"За мен е без значение дали ще има осъдителна присъда. За мен е важно да се създадат условия да се възстанови. Щял да се укрие? Моля!", каза Димчо Евстатиев.

Защитата поиска бившият кмет да бъде освободен, но съдът не промени мярката му. Така делото се отменя за 25 април, съобщи Нова тв.

Иван Евстатиев беше задържан на 16 януари миналата година по обвинение, че е изнасилил 16-годишната Ирена.

Мъжът призна, че е правил секс с ученичката, но отрече да я е насилвал. Към обвиненията срещу него на по-късен етап се добави и ново - че е напил Ирена.

Престоят на Евстатиев в ареста бе съпроводен с чести информации за влошеното му здравословно състояние. Бившият кмет прекара инсулт и лежа в психиатрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 7 години

До многуми сиибе-японияDo 26Otgovarim vi zashto go sadiat. Kato prepodavatel niama pravo da ima seksualni contacti s uchenizi Vav vsichki zivilizovani darjavi pri takav sluchai prepodavatelia vliza v zatvora Saga az te pitam - zashto ne se zivilizovash pone malko ?

25

Анонимен

преди 7 години

До ЛИЛИЗащо да мре? Че отишла пиклата да пие на аванта и да я урядят да учи право?

24

Анонимен

преди 7 години

Бая отслабнал, да не е бил при д-р Емилова :))))))))))))))))))))(

fallback