Снимка: архив Булфото
fallback

Обвинението срещу биячите на малкия Еци бе изменено и разширено. То вече е по-тежко и към опит за убийство бе включено допълнението, че е станало с особена жестокост.

Александър Донов и Патрик Първев застанаха пред съда заради побоя над 3-годишния Христо през 2016 година.

Тогава момченцето бе прието в кома в "Пирогов" с опасност за живота след системен тормоз от двамата младежи, наети от майката му, за да го гледат.

Oще по темата

Процесът срещу Донов и Първев в градския съд е пред финал и заседанието днес, за да се организира защитата, бе отложено за 10 февруари, съобщи “Дарик“.

"Считам, че са налице предпоставките да бъде изменено обвинението, тъй като има данни, че престъплението е извършено с особена жестокост и срещу лице, което е в безпомощно състояние", обясни прокурор Павел Панов.

Така, ако съдът прецени, че двамата са виновни, при индивидуализация на размера на наказанието трябва да отчете тези квалифициращи признаци.

"Иначе като минимални и максимални граници наказанието е същото", заяви прокурорът.

Обвинението срещу Донов и Първев се разширява след като на едно от последните заседания бяха чути ужасяващи подробности за мъчението, на които са подлагали детето.

Свидетелка разказа, че Христо е бил наказван като бил затварян в шкаф. Съдебно-медицинска експертиза показа многобройни увреждания по тялото и главата на момчето, които се дължат на удари с твърди, тъпи предмети.

Побоят над детето е нанесен в жилище в София в кв. "Зона Б-19", където Александър и Патрик са гледали Христо.

Момчето, наричано от близките му Еци, бе настанено в болница на 20 юли 2015 г.

Майка му Невена Велинска е музикантка и работи на кораби в Скандинавия. Първоначално бащата на Александър трябвало да се грижи за Христо, а Александър да помага, но впоследствие двете момчета започнали да гледат 3-годишното момче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 7 години

2-3 годинки в панделата ще им се отразят прекрасно на младежите. Имат нужда от попляскване, а там е пълно с големи черни патлаци!!!

34

Анонимен

преди 7 години

До: прosтотия българскаНямам против, че се самообиждате и че осъзнавате, че сте ***/а, това е добро начало. И някога да Ви е хрумвало, че днешната младеж, са вчераяните деца, чиито родители не са им обръщали внимание и че еци най-вероятно утре ще стане същият гамен! Не, не е геройство да родиш, геройство е да отгледаш човек и ако не можеш, не прави бебета!

33

Анонимен

преди 7 години

И майката е толкова поне виновна. Когато имаш отговорност - понасяш си я. Като си самотен родител няма как да продължиш да бачкаш на кораб. Сядаш си на ... и си търсиш нова работа, която ти позволява да си до детето.Само че като я гледах по ТВ-то, имам подозрения, че родителката не би издържала психиатричен преглед без освидетелстване.

fallback