Снимка: Булфото, архив
fallback

Бизнесменът Иво Прокопиев е привлечен като обвиняем за продажбата на държавните дялове на EVN по делото, по което бе обвинен и бившият министър на икономика и енергетиката Трайчо Трайков.

Oще по темата

По делото предстои да бъде обвинение и бившият финансов министър Симеон Дянков, припомнят от пресцентъра на прокуратурата.

Прокопиев е обвинен в това, че в периода месец май - месец юни 2011 г., в съучастие като помагач със Симеон Дянков, умишлено го е улеснил да извърши престъпление по служба, свързано с приватизацията на дялове от дружеството.

Прокопиев е с мярка за неотклонение "Подписка".

Според него обаче обвинението на прокуратурата е абсурдно и нелепо, нямащо нищо общо нито с фактите, нито с правото.

"От постановлението на прокуратурата не разбрах, а и следователят не можа да ми обясни с какво съм помогнал на бившият финансов министър Симеон Дянков, нито какво конкретно съм извършил по сделката за борсова приватизация на ЕВН. Всъщност по тази сделка аз нищо не съм извършил", коментира той в позиция до медиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Гуши гуши

преди 7 години

Tо да беше само това! Прокопиев трябваше да бъде осъден още навремето, когато бяха разкрити схемите с приватизирането, а след това и с продажбата на Каолин! Дано този път прокуратурата да не го изпускат и да го приберат за дълго зад решетките.

25

Симона

преди 7 години

Не спирайте до тук с обвиненията. Този човек е един от олигарсите забогатели за една нощ и дърпащи конците в страната.

24

До Gaskoing нр 20

преди 7 години

Не си прав, ако на народът му беше зле щеше да предприеме нещо. Ние бъгарите само се оплакваме, но не правим нищо, за да променим ситуацията. Разединени, завистливи, лаещи по тоягата, която ни бие, а не по ръката която я върти.

fallback