fallback

Първото дело у нас за "лов" на бежанци започна днес в Бургас. То е срещу Петър Низамов-Перата, който стана известен покрай случая със "свинските опашки".

В началото на тази година бе разпространен клип в социалните мрежи, на който се вижда организирана неформална група, която е задържала трима афганистанци на възраст 18-19 години.

Oще по темата

По делото са призовани свидетели от неформалната група и вещи лица, които са направили експертизи. Съдът даде ход на делото, въпреки възражението на защитата. Според адвокатите деянието, за което към наказателна отговорност е привлечен Низамов, е несъставомерно и не представлява престъпление по нашето законодателство.

Тримата афганистанци от клипа са обявени за общодържавно издирване. Преди време те са напуснали самоволно центъра в Пъстрогор и към момента местонахождението им не е известно, стана ясно в съдебната зала.

В момента тече изслушването на експертите и свидетелите по делото.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 7 години

А срещу този, който онази вечер запали знамето кога ще е делото???

19

Наблюдател

преди 7 години

По един самолетен белет и да заминават зад океана!!!Те направиха войната те да си ги прибират там сега в света на "Демокрацията"там е сборището от такива като тях и се нарича сащ

18

Българин

преди 7 години

Именно за всички такива плюещи по Перата ,Славейков тогава е казал " Не народ а ***"!Народен съд и смърт за всички вас!

fallback