Снимка: Булфото

Полицаят, с когото депутатът от ДПС Александър Методиев се опита да се саморазправи, разказа подробности за случката в съда.

Днес на делото срещу народния представил бе даден ход. Той е обвинен в хубиганство на пътя и оказване на съпротива.

"Каза, че ще ни уволни. Излезе, размаха картата си и каза, че е депутат. Каза ми да не пиша акт на лицето и започна да се кара", разказа полицаят Валентин Георгиев по време на процеса.

Още по темата

Той обясни, Методиев разпоредил на момчетата си да снимат полицаите с телефони.

"Заплаши ни, че ще останем без работа. Той се чувстваше безнаказан", допълни униформеният, цитиран от "Нова телевизия".

До процеса срещу депутата се стигна след серия инциденти с негово участие. На 1 май тази година Методиев профучал пред патрулна кола в Костенец, правейки тройно изпреварване.  Полицаите му дали знак да спре, но той само им помахал с ръка и продължил по пътя си.

Малко по-късно униформените и бат Сали отново се срещнали. Депутатът бил повикан на помощ от свои събратя роми, един от които бил спипан от полицаите без документи за самоличност.

Методиев се появил и поискал обяснение защо униформените закачат "негови хора", след това размахал депутатската си карта и им обещал, че скоро ще бъдат цивилни.

Полицаите не поддали на натиска, което ядосало още повече депутата и той звънял на началника им. И там обаче не получил подкрепа.

Заради хулиганските изпълнения на Методиев главният прокурор поиска депутатския му имунитет и срещу него започна разследване. Делото трябваше да стартира днес.

Днес защитата на бат Сали поиска връщане на делото в прокуратурата заради процесуални пречки. Аргументът беше, че Методиев не разбирал обстоятелствата, в които го обвиняват, и не могъл да си осигури своевременна защита. Съдът отхвърли това искане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase