Снимка: Булфото, архив

Очаква се днес в Националната следствена служба да бъде повдигнато обвинение в хулиганство на Александър Методиев, известен като Бат Сали.

Още в началото на миналия месец той доброволно се отказа от депутатския си имунитет, за да бъде съден.

Още по темата

Депутатът от ДПС даде писмено съгласие за възбуждане на наказателно производство, което бе поискано от главния прокурор Сотир Цацаров.

Причината - хулиганство и неподчинение на полицаите на пътя за Костенец. Според прокуратурата в ситуацията Методиев многократно повтарял пред пътните полицаи и пред шефа им, че ще бъдат уволнени, опитвал се и да попречи на униформените да изпълнят служебните им задължения.

Случката се разиграла на 1 май 2016-а в Костенец. Според прокуратурата депутатът е изпреварил три пъти в забранен участък. После се намесил, когато полицаите искали да съставят акт на лице от спрян бус за липса на лична карта.

"Депутатската карта не я размахвах, а се представих с нея, защото очаквах те да направят същото", твърди той.

Методиев призна, че е искал информация от полицаите, които обаче нарече "мними служители".

Депутатът казал, че "ще се видят цивилни", защото предполагал, че не са служители на МВР. "Аз не съм този, който уволнява и назначава", коментира той.

Методиев звънял на началника на полицията, защото... били съседи на една и съща улица.

"Обадих се на г-н Попов, но ние си говорим на малки имена, защото сме приятели, градски, съседи", коментира той.

"Това, че съм народен представител и защитавам интересите и правата на моя цигански етнос, не значи, че аз съм превишил своите права", настоя Бат Сали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase